lutsenko-zagovoriv-pro-sluzhbovu-vidpovidalnist-u-razi-vidsutnosti-dokaziv-do-pidozr-suddyam-oazk

Луценко заговорив про службову відповідальність у разі відсутності доказів до підозр суддям ОАЗК

 • 10062 переглядiв

КИЇВ. 29 липня. УНН. Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що на посадовців Генпрокуратури чекає службова відповідальність, якщо він або його заступник не отримають доказів і файлів до тексту підозр на суддів Окружного адміністративного суду Києва. Про це Луценко написав на своїй сторінці у Facebook, передає УНН.

Так, Луценко заперечив, що заступник начальника головного слідчого управління — начальник управління спеціальних розслідувань ГПУ Сергій Горбатюк не добився прийому Генпрокурора для доповіді у справі щодо Окружного адміністративного суду Києва.

"Правда в тому, що сам Горбатюк знаходиться з 19.07 по 12.08 у відпустці. З якої вийшов на один день для прес-конференції та телепіару. Зараз знову відпочиває", - зазначив Генпрокурор.

Також він наголосив, що проекти підозр в установленому порядку зареєстровані в канцелярії, потрапили на стіл заступника голови ГПУ лише в понеділок (29 липня – ред.) о 10:55, "хоча мої заступники (заступники Луценка – ред.) працювали і в суботу, і в неділю".

"При цьому, до проектів підозр підлеглі Горбатюка не додали жодного листка доказів, жодного файлу НСРД (негласних слідчих (розшукових) дій – ред,)", - підкреслив Луценко.

За його словами, на завтра заступник Генпрокурора збирає нараду для заслуховування доказів у справі.

"Саме він (заступник - ред.) несе, у тому числі, кримінальну відповідальність за об'єктивність підписаної підозри. Підписувати підозри на основі телевізійної прес-конференції — абсурд.

Жодних сантиментів до фігурантів розмов у нас немає. Якщо мій заступник або з 1.08 я сам отримаємо всі необхідні доказові матеріали слідства і повні протоколи запущених НАБУ в ефір протоколів НСРД — підозра буде підписана. Якщо ні — буде службова відповідальність тих, хто ставить прес-конференції вище вимог КПК", - написав Луценко.

Як повідомляв УНН, о 10:55 29 липня підозри на суддів ОАСК надійшли на підпис до заступника Генпрокурора.

За словами прес-секретаря Луценка Лариси Сарган, підозри надійшли без жодних доказів і файлів.

Раніше керівник управління ГПУ Сергій Горбатюк висловлював невпевненість у тому, чи підпише керівництво ГПУ підозри суддям Окружного адміністративного суду Києва.

Нагадаємо, під час брифінгу в Києві керівник Управління спецрозслідувань Головного слідчого управління ГПУ Сергій Горбатюк заявив, що Окружний адміністративний суд Києва здійснював вплив на ДБР.

Також, за даними ГПУ, Окружний адміністративний суд міста Києва впливав на рішення окремих членів Конституційного суду щодо скасування статті про незаконне збагачення та закону "Про очищення влади".

26 липня проводили обшуки в Окружному адміністративному суді Києва.

Українські Національні Новини

Політика