lutsenko-pro-kompaniyu-zlochevskogo-sprava-burisma-tse-pravilniy-rezultat-roboti-gpu

Ю.Луценко про компанію Злочевського: Справа Burisma - це правильний результат роботи ГПУ

 • 8858 переглядiв

КИЇВ. 15 лютого. УНН. Генпрокурор прокоментував рекордні збори до бюджету. У 2016 році Генеральна прокуратура України повернула до державного бюджету 10 млрд гривень. Про це заявив генеральний прокурор України Юрій Луценко під час брифінгу в середу, 15 лютого. Причому найбільша виплата була здійснена з боку Burisma Group Миколи Злочевського, повідомляє УНН.

В результаті перевірки було донараховано податкові платежі в розмірі 180 млн грн. Компанії Burisma Group повністю відшкодували цю суму, продемонструвавши відповідність міжнародним практикам ведення бізнесу. "Експертиза нарахувала 180 млн грн. Всі ці 180 млн грн сплачено компанією в бюджет. Це найбільший платіж до бюджету за всю історію України", - прокоментував Юрій Луценко ситуацію навколо Burisma Group.

Щодо цієї компанії Луценко оцінив роботу свого відомства як еффектівну. За підсумками останніх двох років Burisma сплатила близько 5 млрд грн до бюджетів усіх рівнів.

Днями компанія повідомила про призначення нового члена ради директорів - ним став американець, екс-керівник Антитерористичного центру ЦРУ і колишній посол з особливих доручень з питань боротьби з тероризмом Джозеф Кофер Блек.

"Моя задача консультувати групу з питань безпеки та запобігання інформатаки", - зазначив Кофер Блек.

Експерти припускають, що новий член ради директорів не тільки збалансує інтереси Burisma Group в США, але і може стати мостом між Україною і новою адміністрацією США.

Українські Національні Новини

Політика