liz-trass-stala-novim-premyer-ministrom-velikoyi-britaniyi

Ліз Трасс стає новим прем'єр-міністром Великої Британії

 • 272801 переглядiв

КИЇВ. 5 вересня. УНН. Голова британського МЗС Ліз Трасс стане наступним прем'єр-міністром Великої Британії після того, як виграла у Ріші Сунака в боротьбі за крісло наступника Бориса Джонсона. Оголошення зробили 5 вересня, а сама Лізз Трасс подякувала за підтримку у Twitter, пише УНН.

Цитата

"Я маю честь бути обраним лідером Консервативної партії. Дякую за вашу довіру в тому, що я буду керувати нашою великою країною. Я вживатиму сміливих дій, щоб допомогти всім нам пережити ці важкі часи, розвинути нашу економіку та розкрити потенціал Сполученого Королівства", - наголосила Ліз Трасс.

Деталі

За даними BBC, голова так званого "комітету 1922" (парламентської групи від Консервативної партії у Палаті громад Великої Британії) сер Грем Брейді назвав цифри щодо перемоги Ліз Трасс над Ріші Сунаком. За його словами, Трасс набрала 81 326 голосів у порівнянні з 60 399 голосами за Сунака. Брейді додав, що явка становила 82,6%.

Переможець на цих виборах лідера партії, де голосують лише члени Консервативної партії, автоматично стає головою британського уряду.

6 вересня Ліз Трасс стане прем'єр-міністром країни, коли здійснить візит до королеви в Балморалі, щоб отримати запрошення сформувати уряд Великої Британії, відзначає видання.

Доповнення

Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон на пресконференції 7 липня оголосив про відставку.

Українські Національні Новини

Новини Світу