litva-vidmovilisya-zatrimuvati-soratnika-navalnogo

Литва відмовилися затримувати соратника Навального

 • 17062 переглядiв

КИЇВ. 10 лютого. УНН. Литва відхилила вимогу Росії затримати главу регіональних штабів політика Олексія Навального Леоніда Волкова. Про це повідомляє Associated Press, передає УНН.

Деталі

Як пише пише BNS, глава МВС Литви Агне Білотайте засудила “використання міжнародних інструментів для політично мотивованого переслідування”. Також зазначено, що використання Інтерполу в політичних цілях заборонено Конституцією цієї організації.

У МЗС Литви наголосили, що використання інструменту міжнародного розшуку проти опозиції дискредитує участь Росії в Інтерполі.

Раніше 

Басманний суд Москви зареєстрував клопотання слідства про заочний арешт Леоніда Волкова, голови регіональних штабів політика Олексія Навального.

Про кримінальну справу стосовно Волкова СК оголосив 28 січня. За версією слідства, політик закликав підлітків брати участь у несанкціонованій акції протесту “Свободу Навальному!”, що пройшла 23 січня.

За підсумками протестних акцій на підтримку Навального було затримано більше 10 тисяч осіб. Багатьом з них призначені адміністративні штрафи і арешти. Крім того, правоохоронні органи розслідують 50 кримінальних справ, в тому числі про хуліганство, застосуванні насильства по відношенню до поліцейських і порушення санітарних правил.

Українські Національні Новини

Новини Світу