likuvannya-zavershilos-u-minyusti-gruziyi-poyasnili-koli-saakashvili-perevedut-do-izolyatora-v-rustavi

Лікування завершилось: у Мін'юсті Грузії пояснили, коли Саакашвілі переведуть до ізолятора в Руставі

 • 14493 переглядiв

КИЇВ. 28 грудня. УНН. Міністр юстиції Грузії Раті Брегадзе дав роз'яснення щодо інциденту, який стався вчора у Горійському військовому шпиталі із Михайлом Саакашвілі та повідомив, коли третього президента Грузії переведуть до ізолятора в Руставі, передає УНН із посиланням на Грузія.Online.

Деталі

За його словами, лікування Саакашвілі у Горійському військовому шпиталі закінчилося, його було виписано з лікарні, тому було прийнято рішення про переведення його до закладу № 12 у Руставі.

За словами Брегадзе, через нервозність у Саакашвілі були коливання тиску, і з цієї причини Пенітенціарна служба вирішила тимчасово відкласти переведення.

Цитата

“Як ви знаєте, 19 листопада Саакашвілі було переведено на лікування в Горі, де йому було надано всі необхідні медичні послуги. Після закінчення лікування було ухвалено рішення про його виписку з військового госпіталю. Він не виконав законну вимогу Спеціальної пенітенціарної служби про його переведення до установи № 12 у Руставі. Через хвилювання відзначалися перепади тиску, відповідно Пенітенціарна служба вирішила тимчасово відстрочити законний захід з переведення. Лікування в Горійському військовому госпіталі завершено, його виписали з лікарні і, природно, ув’язнений не може перебувати в установі, коли його курс лікування завершено. Домовленість про переведення ув’язненого з адвокатами не узгоджується. Пенітенціарна служба не порушувала норми”, — заявив Раті Брегадзе.

Відповідаючи на запитання, на який час відстрочено переведення Саакашвілі, Брегадзе заявив, що вони проконсультуються з медперсоналом і після цього буде ухвалено рішення щодо цього питання.

Додамо

Як зазначають, 27 грудня медперсонал ухвалив рішення виписати Саакашвілі з Горійського військового шпиталю і перевести його до ізолятора №12 у Руставі.

Однак колишній президент Грузії не підкорився вимогам працівників пенітенціарної служби. Через занепокоєння у нього виникли перепади тиску, тому рішення Спеціальної пенітенціарної служби про переведення тимчасово відклали.

Нагадаємо

Міхеіла Саакашвілі затримали 1 жовтня у Тбілісі. Повідомляли, що він незаконно перетнув кордон країни.

Колишній грузинський лідер голодував 50 днів на знак протесту, оскільки вважає себе політв’язнем.

Група лікарів за ініціативи омбудсмена Грузії Ніно Ломджарії обстежила ув’язненого Саакашвілі та оглянула умови тюремної лікарні.

У висновку зазначили, що через тривале голодування у Саакашвілі розвинулися судоми, спричинені енцефалопатією Верніке — серйозне захворювання мозку, внаслідок якого можна впасти в кому.

Медики закликали владу Грузії негайно перевести ув'язненого до багатопрофільної високотехнологічної лікарні для проведення досліджень головного мозку.

19 листопада Саакашвілі перевезли з тюремної лікарні у військовий госпіталь. Після цього колишній президент Грузії припинив голодування.

Українські Національні Новини

Політика