likero-gorilchaniy-zavod-prime-u-chomu-kriyetsya-sekret-visokoyakisnoyi-ukrayinskoyi-gorilki

Лікеро-горілчаний завод PRIME: у чому криється секрет високоякісної української горілки

 • 191431 переглядiв

КИЇВ. 5 лютого. УНН. У далекому 2007 році на український ринок горілки вийшов новий бренд "Prime". Продукт відразу завоював визнання вітчизняного споживача, а творець бренду вивів продукт на міжнародний ринок. Сьогодні українська горілка "Prime" продається у більш ніж 30 країнах світу і є постійним фаворитом експертних комісій авторитетних міжнародних дегустаційних конкурсів, передає УНН.

Випускається горілка "Prime" на однойменному лікеро-горілчаному заводі PRIME. Історія цього підприємства бере свій початок у 2006 році. Місцем для будівництва ЛГЗ вибрали селище Малинівка Харківської області. Саме тут розташована артезіанська свердловина глибиною в 700 метрів, вода з якої стала основою для всієї продукції, що випускається на заводі алкогольної продукції.

"Найголовніше в роботі нашого заводу - випуск якісної продукції. Це - ключове завдання і ми успішно виконуємо його більше 10 років. Кожна крапля горілки проходить кілька рівнів обробки (очищення) спеціальними фільтрами, в тому числі обробку холодним гірським кришталем, активованим кокосовим вугіллям (залежно від виду горілки). Після очищення єдиний її шлях - в пляшку", - пояснюють технологи ЛГЗ PRIME.

Станом на сьогодні, потужність підприємства розрахована на 24 млн пляшок на місяць. Однією з особливостей заводу є його спиртосховище місткістю 2 млн літрів, що дозволяє гарантувати безперебійність виробничих процесів.

Фахівці, які проектували і будували завод, врахували все найкраще з досвіду українських, європейських та американських творців аналогічних підприємств. На PRIME встановлено обладнання кращих світових компаній-виробників: лінії розливу "KHS" (Німеччина), купажні резервуари з харчової нержавіючої сталі "Astra" (Литва), фільтри "PALL" (Німеччина). Багаторівнева водопідготовка, найтонша фільтрація продукту, контроль якості на всіх етапах виробничого процесу виступають запорукою створення якісних алкогольних напоїв.

"Високий рівень автоматизації дозволяє максимально мінімізувати, а в деяких ланках технологічного ланцюжка повністю виключити участь людини у виробництві. Завдяки цьому випускається унікальна за своїми характеристиками продукція зі стабільно високою якістю і смаком", - наголошують технологи.

Запорукою відмінної якості продукції, що випускається, крім автоматизації всього виробничого процесу, на заводі називають сировину. Для виготовлення спиртних напоїв під ТМ "Prime", "Житник", "Малинівка", "Idea" і ін. Використовується артезіанська вода, зерновий спирт класу "Люкс" і тільки натуральні інгредієнти.

На початку 2019 року на заводі PRIME було відкрито виробництво горілки чорного кольору "PRIME Black Carbon". Це лімітована серія унікальної горілки від українського виробника, яка випускається в фірмовій пляшці PRIME в дизайні з особливою чорною обробкою c імітацією карбону на етикетці. Її світовим аналогом є британська горілка "BlaVod".

"Чорна горілка за органолептичними показниками абсолютно відповідає класичному білому варіанту, натуральний барвник не залишає слідів в роті, а колір досягається завдяки харчовій витяжці на основі екстракту південно-азіатської акації", - зазначають на підприємстві.

Також саме на ЛГЗ PRIME вперше в Україні в 2018 році було відкрито виробництво першої крафтового горілки на основі авторських рецептів відомого ботаніка Клима Житника - "Др. Житник ". Це лінійка з чотирьох видів горілки - "Др. Житник Крафтова", "Др. Житник Зернова", "Др. Житник пшеничний колос" та "Др. Житник Калганова".

Підтвердженням високої якості продукції заводу є оцінки незалежних міжнародних експертів, а також щорічні перемоги в різних дегустаційних конкурсах.

Як повідомляв УНН, чорна горілка ТМ "Prime" підкорила український ринок.

Українські Національні Новини

Новини Бізнесу