likariv-v-ordlo-silomits-pripisuyut-do-viyskovikh-chastin-boyovikiv-rozvidka

Лікарів в ОРДЛО силоміць приписують до військових частин бойовиків – розвідка

 • 7976 переглядiв

КИЇВ. 28 грудня. УНН. За інформацією Головного управління розвідки Міністерства оборони України, командування російських окупаційних військ намагається долучити до діяльності незаконних збройний формувань населення ОРДЛО, зокрема і медиків. Про це передає УНН з посиланням на прес-службу Міноборони.

Так, російське окупаційне командування намагається залучити якомога більшу кількість населення тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей до діяльності російських окупаційних військ, зазначили у міністерстві.

"Зокрема, лікарів і медичних сестер місцевих цивільних медичних закладів окупанти зобов’язують пройти двотижневу перепідготовку на базі медичних підрозділів з’єднань і частин 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК ЗС РФ. При цьому, після завершення навчання їм видають військові квитки з визначенням приписки до військових частин російських окупаційних військ та попереджають про відповідальність у разі неприбуття до місця служби з отриманням виклику", – зазначили у міністерстві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бойовики привезли на Донбас експериментальні російські безпілотники – розвідка

Водночас, як уточнили у міністерстві, інтенсивне залучення цивільних осіб до проходження підготовки у складі незаконних збройних формувань вплинуло на збільшення випадків самовільного залишення ними місць занять.

"Так, 27 грудня ц.р. за сигналом "Кольцо" було розпочато тренування з розшуку осіб, які зникли зі зброєю", – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, сьогодні станом на 12:00 бойовики вже двічі порушили режим припинення вогню.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП