lavochka-povinna-buti-zakritoyu-zelenskiy-anonsuvav-znischennya-koruptsiyi-na-shakhtakh

Лавочка повинна бути закрита: Зеленський анонсував знищення корупції на шахтах

 • 17737 переглядiв

КИЇВ. 25 лютого. УНН. Президент України Володимир Зеленський заявив, що "смотрящиє" за шахтами повинні зникнути, як і корупція на них. Про це він зазначив на Всеукраїнській нараді шахтарів, передає кореспондент УНН.

"Вугільна галузь перебуває у стадії реформування. Це дуже зручна ширма, за яку можна було ховатися від проблем…тільки ця стадія реформування триває 15 років. За цей час дотації держави склали майже 75 млрд гривень…за ці 15 років борги перед підприємствами зросли до 28 млрд гривень. Дивна формула за якою держава вкладає гроші, а в результаті отримує збитки. Ми чудово розуміємо, хто є бенефіціарами цієї формули і чудово розуміємо її складові", - зазначив Президент.

Окрім того Зеленський додав, що в такій ситуації винна корупція.

"Термін "смотрящиє" за шахтами має зникнути, як і самі "смотрящиє". Корупція стала однією із причин такої ситуації: корупція на закупівлях, обсягах видобутку, на зарплатах тисячі людей. Замість інвестицій у безпеку шахтарів, замість інвестицій у модернізацію та вчасну виплату зарплат хтось заробляє мільйони...Заробляв, бо лавочка повинна бути закритою", - повідомив Президент.

Нагадаємо, Президент України Володимир Зеленський доручив до кінця 2020 року Міністерству енергетики та захисту довкілля України підготувати нормативно-правову базу для початку процесу інвентаризації лісових ресурсів України, а також реформувати вугільну галузь.

Українські Національні Новини

Політика