latviya-ne-vidavatime-gumanitarni-vizi-rosiyanam-yaki-ryatuyutsya-vid-mobilizatsiyi

Латвія не видаватиме гуманітарні візи росіянам, які рятуються від мобілізації

 • 122864 переглядiв

КИЇВ. 21 вересня. УНН. Латвія не видаватиме гуманітарні візи громадянам РФ, які уникають мобілізації. Про це заявив глава МЗС країни Едгар Рінкевич, повідомляє УНН

Цитата

«З метою безпеки Латвія не видаватиме гуманітарних та іншого виду віз тим громадянам Росії, які спробують уникнути мобілізації", - написав Ринкевич у Twitter.

Він також підкреслив, що Латвія не змінюватиме встановлені 19 вересня обмеження для російських громадян із шенгенськими візами на перетин кордону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Самі нехай і йдуть": росіяни в пабліках обурюються через мобілізацію в рф

Drošības apsvērumu dēļ Latvija neizsniegs humānās vai cita veida vīzas tiem Krievijas pilsoņiem, kuri izvairās no mobilizācijas, kā arī nemainīs kopš 19. septembra ieviestos robežšķērsošanas ierobežojumus Krievijas pilsoņiem ar Šengenas vīzām

— Edgars Rinkēvičs (@edgarsrinkevics) 21 вересня 2022

//

Контекст

У своєму зверненні російський диктатор Володимир Путін оголосив про часткову мобілізацію в рф з 21 вересня. Таким чином планується призвати в армію 300 тисяч осіб.

Крім того, путін доручив забезпечити безпеку "референдумів" у Херсонській, Запорізькій, Донецькій і Луганській областях. Заявив, що це "історичні землі Новоросії", а рішення перейти до складу Росії "підтримаємо".

У своєму зверненні путін додав, що росія захищатиме свою цілісність і незалежність усіма доступними засобами аж до застосування ядерної зброї.

Українські Національні Новини

Політика