kuleba-rozpoviv-pro-vprovadzhennya-drugogo-kroku-pislya-bezvizu-z-yes

Кулеба розповів про впровадження "другого кроку" після безвізу з ЄС

 • 9506 переглядiв

КИЇВ. 15 жовтня. УНН. Уряд займається впровадженням інтегрованого управління кордонами з Євросоюзом. Про це заявив віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Дмитро Кулеба на брифінгу в Києві, передає кореспондент УНН.

"Ми займаємося ще однією важливою темою: я минулого тижня провів міжвідомчу нараду з інтегрованого управління кордонами. Станом на зараз це звучить занадто складно і трошки абстрактно, але, по суті, інтегроване управління кордонами – це наступний крок забезпечення свободи пересування людей та товарів після безвізу. Безвіз був першим кроком, коли нам відкрили двері. Інтегроване управління кордонами після запровадження в Україні дозволить зробити прохід через ці двері максимально швидким, зручним і безпечним", - сказав Кулеба.

З його слів, інтегроване управління кордонами – це "запровадження найкращих європейських стандартів на кордоні та відкриття додаткових можливостей для пересування людей і товарів".

Нагадаємо, на початку цього року Кабмін утворив робочу групу з питань координації інтегрованого управління кордонами, що необхідно для виконання Угоди про асоціації з Євросоюзом, а у березні затвердили склад робочої групи.

У липні Кабмін схвалив Національну стратегію інтегрованого управління кордонами до 2025 року.

Українські Національні Новини

Політика