kuleba-pro-surogatne-materinstvo-budemo-shukati-gumanne-i-zakonne-rishennya

Кулеба про сурогатне материнство: будемо шукати гуманне і законне рішення

 • 13546 переглядiв

КИЇВ. 10 вересня. УНН. Україна у питанні щодо суррогатного материнства буде шукати таке рішення, яке буде гуманним, і водночас законним. Про це сказав Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на спільному брифінгу з міністеркою закордонних справ Іспанії Аранчею Гонсалес Лаєю, передає корреспондент УНН.

"Сурогатне материнство – це дуже чутливе питання гуманітарного характеру. В Україні сурогатне материнство дозволене законодавством, це не є незаконним. Але це настільки чутлива і тонка сфера, у якій потрібно забезпечити повагу до прав батьків і прав дітей, повагу до законодавства країни громадянства батьків, у данному разі - до законодавства Іспанії", - сказав міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сурогатне материнство: МЗС розглядатиме кожен випадок передачі дітей біологічним батькам.

"Це дуже складна проблема, і цього літа ми усвідомили її масштаб, і будемо шукати таке рішення, яке буде гуманним, і водночас законним", - додав він.

Нагадаємо, в травні на офіційному сайті однієї з київських клінік поширено відеоролик, на якому демонструються 46 дітей, народжених методом сурогатного материнства від іноземців, які наразі перебувають в одному з київських готелів.

Як повідомляв УНН, влітку до уповноваженої ВРУ з прав людини Людмили Денісової звернулося 91 іноземне подружжя, які очікують можливості забрати з України 97 дітей, народжених сурогатними матерями.

Українські Національні Новини

Політика