kuleba-privitav-podovzhennya-liderami-yes-sektoralnikh-sanktsiy-proti-rosiyi

Кулеба привітав подовження лідерами ЄС секторальних санкцій проти Росії

 • 13866 переглядiв

КИЇВ. 19 червня. УНН. Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба привітав політичне рішення лідерів ЄС подовжити економічні (секторальні) санкції проти Росії ще на 6 місяців, адже "санкції дають чіткий сигнал того, що Росії необхідно повністю виконати "мінські угоди". Про це він написав на своїй сторінці у Twitter, передає УНН.

"Вітаю сьогоднішнє політичне рішення лідерів ЄС продовжити економічні санкції проти Росії ще на шість місяців. Із 2014 року санкційна політика ЄС допомагає стримувати агресію Росії проти України. Санкції дають чіткий сигнал: Росії необхідно повністю виконати "мінські домовленості", - написав Кулеба.

Додамо, що секторальні санкції вводяться у сферах фінансів, енергетики, оборони та поставок товарів подвійного призначення (товари, що можуть бути використані як у цивільних, так і у військових цілях).

Нинішній пакет секторальних санкцій діє до 31 липня. Їх дія повинна продовжуватися кожні шість місяців.

Нагадаємо, що через відсутність прогресу у реалізації "мінських угод" глави держав і урядів країн ЄС дали згоду на подовження секторальних санкцій, запроваджених щодо Росії через її порушення територіальної цілісності України.

Вітаю сьогоднішнє політичне рішення лідерів ЄС продовжити на 6 місяців секторальні санкції проти Росії. Починаючи з 2014 року, санкційна політика ЄС допомагає стримувати російську агресію. Санкції посилають чіткий сигнал: Росія має виконати Мінські домовленості у повному обсязі.

— Dmytro Kuleba (@DmytroKuleba) June 19, 2020

Українські Національні Новини

Політика