kuleba-odnim-zi-spilnikh-prioritetiv-ukrayini-i-nato-bude-rozbudova-vms

Кулеба: одним зі спільних пріоритетів України і НАТО буде розбудова ВМС

 • 13388 переглядiв

КИЇВ. 30 жовтня. УНН. Розбудова військово-морських сил буде один зі спільних пріоритетів України з Північноатлантичним альянсом. Про це заявив віце-прем'єр-міністр України з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Дмитро Кулеба на спільному брифінгу з Генеральним секретарем НАТО Йєнсом Столтенбергом, передає кореспондент УНН.

"У центрі наших розмов – ситуація в Чорному морі загалом, яка становить надзвичайний інтерес і для України, і для Північноатлантичного альянсу. Я представляю уряд, який вперше визначив євроатлантичну інтеграцію України в програмі діяльності як один з пріоритетів. Ми встановили собі амбітну ціль за 5 років досягнути відповідності принципам та критеріям членства в НАТО", - сказав Кулеба.

Він зауважив, що це не лише бажання уряду, і якщо подивитися на опитування, то можна побачити, що підтримка членства України в НАТО послідовно зростає серед українців. "Вже йдеться не про спонтанну реакцію на російську агресію проти України, а про усвідомлене рішення. Україна зробила вибір бути членом НАТО", - додав він.

З його слів, Альянс теж зробив свій вибір, коли у рішенні бухарестського саміту 2008 року визначив, що Україна стане членом НАТО.

"Ми виходимо з того, що це рішення буде виконане, і що Україна та НАТО разом пройдуть цей шлях. Сьогодні ми з вами в Одесі, яка стала столицею ВМС. Вчора я відвідав катери типу Island, які надійшли до нас зі США і незабаром заступлять на бойове чергування як катери "Слов’янськ" та "Старопільськ". Подальша розбудова військово-морських сил буде один з наших спільних пріоритетів з Альянсом, і ми вдячні Альянсу за всю ту підтримку, яка була надана з початку збройної агресії Росії проти України. Лише разом ми можемо гарантувати безпеку Чорного чоря, лише разом ми можемо зміцнити Україну і забезпечити її подальший розвиток як європейської демократії", - додав віце-прем’єр.

Нагадаємо, Столтенберг закликав країни НАТО збільшити підтримку Україні.

Українські Національні Новини

Політика