kukhar-putina-podav-do-sudu-na-soratnika-navalnogo-vimagaye-5-mln-rubliv

“Кухар Путіна” подав до суду на соратника Навального: вимагає 5 млн рублів

 • 9950 переглядiв

КИЇВ. 20 жовтня. УНН. Бізнесмен Євген Пригожин, який також відомий як “кухар Путіна”, у вівторок, 20 жовтня, подав до суду подав позов “про захист честі й гідності” до керівника регіональної мережі штабів опозиціонера Олексія Навального Леоніда Волкова. Пригожин через суд вимагає стягнути з Волкова 5 млн рублів за поширення відомостей, що ганьблять честь, гідність та ділову репутацію підприємця. Про це повідомляє УНН із посиланням на копію позова на сторінці прес-служби компанії “Конкорд”. 

Згідно з позовом, мова йде про публікації Волкова в соцмережі Facebook і месенджері Telegram від 1 вересня 2020 року, в яких стверджується, що Євген Пригожин пов'язаний з убивством в ЦАР російських журналістів Орхана Джемаль, Олександра Расторгуєва та Кирила Радченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗМІ виявили зв'язок людей "кухаря Путіна" зі смертю журналістів в ЦАР

Крім іншого, Волков написав тоді, що Пригожин - "особливо небезпечний злочинець, засуджений за численні злочини", а також "жирний троль, що харчується піаром, увагою і згадками в пресі".

Як випливає з позову, Євген Пригожин зажадав у Леоніда Волкова не тільки виплатити йому вищеназвану матеріальну компенсацію, а й спростувати поширену ним інформацію, що є, на думку позивача, недостовірною, а також видалити відповідні пости.

Раніше Пригожин подавав позови про захист честі, гідності та ділової репутації на суму по 5 млн рублів до опозиціонера Олексія Навального і його соратниці юристу ФБК Любові Соболь.

Нагадаємо, Євросоюз ввів санкції проти Пригожина через дії ПВК Вагнера.

Українські Національні Новини

Новини Світу