ksu-pereyshov-do-zakritoyi-chastini-rozglyadu-spravi-schodo-religiynogo-zakonu

КСУ перейшов до закритої частини розгляду справи щодо "релігійного закону"

 • 20699 переглядiв

КИЇВ. 11 лютого. УНН. Велика Палата Конституційного суду України перейшла до закритої частини розгляду справи за конституційним поданням 49 народних депутатів України щодо конституційності законопроекту "Про свободу совісті та релігійні організації". Про це УНН повідомляє із посиланням на пресслужбу КСУ.

"Велика палата Конституційного Суду України перейшла до закритої частини пленарного засідання для ухвалення рішення у справі", - йдеться у повідомленні.

Так, народні депутати стверджують, що оспорюваний Закон нівелює релігійну свободу та міжконфесійний мир в Україні, порушує конституційні права та свободи громадян. Зокрема: право на свободу світогляду і віросповідання, свободу об’єднання в організації для здійснення та захисту своїх прав і свобод й задоволення інтересів, безперешкодно відправляти одноособово чи колективно релігійні культи і ритуальні обряди, вести релігійну діяльність. На їх думку, зазначене є втручанням держави у церковні справи, що суперечить Конституції України.

"Суддя-доповідач повідомила, що з метою забезпечення повноти розгляду справи Президенту України, голові Верховної Ради України, Прем’єр-міністру України, головам комітетів Верховної Ради України з питань культури і духовності, Регламенту та організації роботи ВРУ і Міністерству юстиції України запропоновано висловити позицію щодо порушених у конституційному поданні питань. Конституційний Суд звернувся до низки закладів вищої освіти та громадської спілки "Українська Гельсінська спілка з прав людини" з проханням також надати відповідні висновки", - зазначається у повідомленні.

Нагадаємо, Велика палата Конституційного Суду України 11 лютого на пленарному засіданні розпочала розгляд справи за конституційним поданням 49 народних депутатів України щодо конституційності законопроекту "Про свободу совісті та релігійні організації".

Українські Національні Новини

Суспільство