krivava-dtp-u-kharkovi-odna-z-postrazhdalikh-vimagaye-kompensatsiyu-vid-dronova

Кривава ДТП у Харкові: одна з постраждалих вимагає компенсацію від Дронова

 • 11240 переглядiв

КИЇВ. 8 січня. УНН. Жанна Власенко, яка постраждала внаслідок ДТП у центрі Харкова, вимагає від іншого обвинуваченого, водія Volkswagen Touareg Геннадія Дронова, 300 тисяч грн компенсації, передає кореспондент УНН.

Так, сьогодні у Київському райсуді Харкова сьогодні відбулося чергове засідання у цій справі.

"Раніше я висловлювала позивні вимоги до Дронова максимально занижені, неспівмірні з заподіяними його діяннями мені травмами і виходила з того, що я є не одна потерпіла у кримінальному провадженні", – зачитав на засіданні у суді заяву від імені Власенко її адвокат Микола Василяка.

За словами Власенко, зачитаними адвокатом, кошти потрібні їй для лікування, проте Дронов не заплатив їй жодної копійки.

"Гостро потребуючи грошей на відновлення здоров'я, розраховувала на те, що він хоча б частково відшкодує мені завдану шкоду, що він і обіцяв в суді. Однак обвинувачений Дронов до теперішнього часу не сплатив жодної копійки у рахунок відшкодування майнової та моральної шкоди, завданої його суспільно-небезпечними діяннями моєму життю, здоров'ю та майну і, судячи з усього, не має такого наміру", – зачитав Василяка.

Відтак потерпіла подала уточнені позовні вимоги щодо відшкодування матеріальної шкоди у розмірі 100 тисяч грн та моральної у розмірі 200 тисяч грн.

За словами адвоката Власенко, попередні позовні вимоги до Дронова становили відшкодування 100 тисяч грн матеріальної та 100 тисяч грн моральної шкоди. Водночас він повідомив, що у позовних вимогах до Олени Зайцевої нічого не змінилося: Власенко відмовилася від них.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Майнових претензій до Зайцевої не мають лише троє постраждалих у ДТП

Як повідомляв УНН, у квітні 2018 року від претензій до Зайцевої відмовилася постраждала Жанна Власенко, яка на момент ДТП була вагітна. Обвинувачена добровільно відшкодувала постраждалій завдані збитки в розмірі 100 тисяч грн.

Нагадаємо, резонансна ДТП сталася 18 жовтня 2017 року у центрі Харкова. Тоді позашляховики під керуванням Олени Зайцевої та Геннадія Дронова зіткнулися на перехресті вулиці Сумської та провулку Мечникова. Після зіткнення Lexus Зайцевої викинуло на пішоходів, внаслідок чого загинули шестеро осіб.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП