krikliy-zapevniv-u-prioritetnosti-maksimalnoyi-lokalizatsiyi-virobnitstva-elektrovoziv-v-ukrayini

Криклій запевнив у пріоритетності максимальної локалізації виробництва електровозів в Україні

 • 13322 переглядiв

КИЇВ. 22 жовтня. УНН. Максимальна локалізація виробництва сучасних електровозів в Україні залишається головним пріоритетом Міністерства інфраструктури в оновленні рухомого складу Укрзалізниці. На цьому наголосив міністр інфраструктури України Владислав Криклій сьогодні, 22 жовтня, під час зустрічі з представниками компанії Alstom, інформує УНН.

Зазначається, що участь у зустрічі взяли перший заступник міністра інфраструктури Дмитро Абрамович, голова правління Укрзалізниці Володимир Жмак, директор з розвитку бізнесу Alstom Флоренц Дюфур, інші представники міністерства, УЗ та компанії Alstom.

"Владислав Криклій подякував представникам компанії за увагу та зацікавленість у співпраці з українською залізницею в питанні оновленні її тягового рухомого складу. Він також відмітив, що Україна відкрита для реалізації нових ініціатив, покликаних створювати та розвивати сучасну залізнично-транспортну інфраструктуру, і готова у повній мірі використовувати свій транзитний потенціал на найбільших міжнародних транспортних коридорах", - йдеться у повідомленні.

За словами міністра, "максимальна локалізація виробництва електровозів в Україні залишається пріоритетом".

У Мінінфраструктури також нагадали, що раніше "Укрзалізниця" оголосила про початок процесу відбору виробника електровозів для поновлення свого парку. У процесі реалізації проекту очікується досягнути рівня локалізації виробництва до 50%. В цілому Укрзалізницею заплановано придбати 205 нових магістральних електровозів, у тому числі 135 локомотивів змінного струму, 50 локомотивів постійного струму і 20 двосистемних локомотивів змінного/постійного струму (25 кВ/3 кВ).

Як повідомлялося раніше в УНН, міністр Криклій розповів, які зміни передбачають мультимодальні перевезення.

Українські Національні Новини

Політика