krikliy-nazvav-termini-otrimannya-dozvolu-dlya-zapusku-novoyi-smugi-v-aeroportu-odesi

Криклій назвав терміни отримання дозволу для запуску нової смуги в аеропорту Одеси

 • 13582 переглядiв

КИЇВ. 12 вересня. УНН. Отримання дозволів на експлуатацію нової злітно-посадкової смуги в Одеському аеропорту заплановане на жовтень. Про це повідомив міністр інфраструктури України Владислав Криклій, який сьогодні перебуває у складі делегації Президента України Володимира Зеленського із робочим візитом в Одеській області, повідомили УНН у пресслужбі відомства.

"Міністр інфраструктури Владислав Криклій зазначив, що на жовтень заплановане отримання дозволів на експлуатацію нової злітно-посадкової смуги в Одеському аеропорту. Міністр повідомив, що у перспективі довжину злітно-посадкової смуги можливо збільшити до 3200 метрів. Новий термінал аеропорту розрахований на прийом трьох мільйонів пасажирів на рік", - йдеться у повідомленні.

Надалі делегація оглянула хід будівельних робіт на Хаджибейському мосту на шляху до Одеси.

“Програма Президента “Велике будівництво” продовжує набирати обертів. Оновлений міст через Хаджибейський лиман на шляху до Одеси – один із ключових об’єктів регіону і, без перебільшень, всієї країни. Його ремонт планувався ще на початку 2000-х, фактично розпочався у 2008-му, але довгий час не міг завершитися. Лише у 2019-му, завдячуючи програмі Президента “Велике будівництво”, роботи були відновлені та з квітня цього року набули належного темпу. Наразі відкрито рух на трьох відремонтованих смугах на правій частині мосту. Повністю завершити капремонт плануємо вже у травні 2021 року”, - зазначив Владислав Криклій.

У 2020-му заплановано повністю закінчити роботи на правій частині споруди та паралельно виконувати роботи на лівій частині. Також на мосту планується влаштувати елементи системи автоматичного габаритно-вагового контролю (“Зважування у русі”).

Нагадаємо, Президенту на Одещині показали реконструкцію аеропорту.

Українські Національні Новини

Економіка