krayini-g7-planuyut-vidiliti-ukrayini-15-mlrd-yevro-dopomogi-reuters

Країни G7 планують виділити Україні 15 млрд євро допомоги - Reuters

 • 125819 переглядiв

КИЇВ. 17 травня. УНН. Міністри фінансів країн "Групи семи" (G7) хочуть узгодити пакет допомоги Україні обсягом 15 млрд євро (15,80 млрд доларів) на зустрічі в Бонні цього тижня, повідомляє у вівторок з посиланням на високопосадовця уряду Німеччини Reuters, пише УНН.

Деталі

Пакет охоплюватиме три місяці з короткостроковим фінансуванням переважно у вигляді грантів, які, на відміну від кредитів, не потрібно повертати, сказав чиновник.

Він додав, що допомога необхідна, тому що доходи України впали.

Сполучені Штати вже запропонували внести половину допомоги у вигляді грантів на суму 7,5 млрд доларів, додав чиновник, зазначивши, що міністри G7 хочуть узгодити спільне комюніке на своїй зустрічі.

Раніше

Bloomberg повідомляв, що ЄС планує мільярдний фонд відновлення України.

Окрім того, повідомлялося раніше, що ЄС готовий виділити 9 мільярдів доларів на фінансові потреби України протягом наступних трьох місяців, тоді як США можуть надати до 5 мільярдів доларів.

Також зазначалося, що Європейська комісія збирається в середу, 18 травня, запропонувати новий пакет фінансової допомоги Україні, включаючи нові кредити та зобов'язання щодо довгострокового фінансування відновлення країни.

Українські Національні Новини

Політика