kozhnogo-dnya-pirotekhniki-viluchayut-vid-2-do-5-tisyach-vibukhovikh-predmetiv-dsns

Кожного дня піротехніки вилучають від 2 до 5 тисяч вибухових предметів – ДСНС

 • 120836 переглядiв

КИЇВ. 11 травня. УНН. Обсяги робіт з розмінування збільшилися в 10 разів, порівняно з періодом до повномасштабного вторгнення рф на територію України. Про це повідомив на брифінгу начальник управління організації піротехнічних робіт та гуманітарного розмінування ДСНС Олег Бондар, передає УНН.

Цитата

"Кожного дня нашими піротехніками в середньому вилучається від 2 до 5 тисяч вибухонебезпечних предметів. Для порівняння, з періодом до широкомасштабного вторгнення обсяги робіт з розмінування нашої держави зросли майже в 10 разів. З початку російської агресії ДСНС обстежено близько 20 тисяч гектарів території, вилучено та знешкоджено понад 100 тисяч мін і боєприпасів, з яких вже 2 тисячі – авіаційні бомби різного калібру", – повідомив Бондар

Він додав, що виходячи з міжнародного досвіду, розмінування наших територій може тривати від 5 до 10 років. Проте багато країн вже відгукнулися і запропонували свою допомогу. Зокрема, США, Канада, Данія, Норвегія, та інші країни Європи. Крім того, за словами Бондара, прийнято рішення щодо збільшення кількості піротехніків.

Цитата

"Урядом України було прийнято рішення і підтримана пропозиція МВС щодо збільшення кількості піротехніків ДСНС на 400 чоловік. На сьогоднішній день вже перші 60 фахівців розпочали 3-тижневу підготовку на базі одного з наших центрів, а протягом 3-4 тижнів вони вже будуть виконувати завдання з розмінування українських територій", – сказав Бондар.

Нагадаємо

У Луганській області на трасі Лисичанськ-Бахмут російські окупанти з міномета обстріляли гуманітарний транспорт.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП