korolivske-vesillya-podrobitsi-tseremoniyi

Королівське весілля: подробиці церемонії

 • 22414 переглядiв

КИЇВ. 19 травня. УНН. Сьогодні британський принц Гаррі одружився з американської акторкою Меган Маркл, а королева Великої Британії Єлизавета надала їм титули герцога й герцогині Сассекських. Про це повідомляє УНН з посиланням на TIME.

Принц Вільям був шафером на весіллі молодшого брата. А ось Меган так і не визначилася з подружкою нареченої, тому в її "команді" було десятеро маленьких помічниць і помічників віком до 8 років. До речі, оскільки батько нареченої на урочистості не приїхав, проводжав наречену до вівтаря батько її нареченого принц Чарльз. До церкви з донькою прибула і мати Меган Доріа Редлан. На церемонії також була присутня королева Єлизавета II разом з чоловіком. А от політиків вирішили на свято не запрошувати, саме тому до молодят не завітав президент США Дональд Трамп та прем’єр-міністр Великобританії Тереза Мей.

Для свого весілля Меган обрала просту сукню з довжелезним шлейфом, який покривала не менш довга фата. Пошила сукню для новоспеченої герцогині британська дизайнера Клер Келлер, відома тим, що стала першою жінкою-главою модного дому Givenchy. Простий та класичний образ нареченої доповнила діамантова тіара королеви Марії, створена 1932 року, яку Меган позичили королева Єлизавета ІІ.

Як повідомляє АВС, з емоційної весільної промовою під назвою "Сила любові" перед королівською парою і гостями виступив єпископ Майкл Брюс Каррі з Чикаго. Свій виступ він почав так: "Мартін Лютер Кінг-молодший одного разу сказав:" Ми повинні відкрити силу любові, спокутну силу любові. І коли ми це зробимо, ми зробимо з цього старого світу новий світ ".

Як пише BBC, в своїй клятві Меган не обіцяла коритися чоловікові, а принц порушив королівську традицію, яку ввів його батько, надівши на палець обручку.

Молодята вирішили, що носитимуть їх обоє. Хоч батько нареченого свого часу відмовився від того, щоб носити будь-які прикраси на руках, зокрема обручки. Також цю традицію підтримав і принц Вільям, коли він одружувався з Кейт Міддлтон обручка на їхньому весіллі була тільки одна.

Зауважимо, що протягом усієї церемонії принц Гаррі практично не стримував сльози, на його обличчі було помітно хвилювання. Своєю чергою його обраниця Меган поводилася стриманіше, посміхалася. Наречена здавалася дуже спокійною.

Серед іменитих гостей на церемонії були Джордж Клуні з дружиною, Девід та Вікторія Бекхем, Марго Роббі, Опра Уінфрі, Ед Ширан та Spice Girls, Том Харді з дружиною, Шарлотта Райлі.

Як повідомляв УНН, британський принц Гаррі та американська актриса Меган Маркл сказали один одному "так" і пообіцяли кохати один одного вічно, та офіційно стали чоловіком та дружиною.

Українські Національні Новини

Новини Світу