konsula-ukrayini-ne-dopuskayut-do-zatrimanikh-v-astani-advokat

Консула України не допускають до затриманих в Астані – адвокат

 • 36557 переглядiв

КИЇВ. 14 лютого. УНН. Українського консула Івана Алмаші не впускають до приміщення міграційної поліції Астани, де тримають затриманих українських громадян. Про це повідомив адвокат Толеген Шайков на своїй сторінці в Facebook, розмістивши відповідне відео, передає УНН.

"Консул на відео просить допустити до українських громадян і каже, що дії казахської влади - порушення міжнародного законодавства, але його слова ігноруються! Приїжджало п'ять поліцейських офіцерів, вони зображували бурхливу діяльність, стукали в цю ж двері, потім говорили "викликали на пограбування" і виїжджали. З того боку невідомі чоловіки сміялися і знімали нас на сотку. Потім розбіглися, коли зрозуміли що стукає консул", - написав адвокат.

Нагадаємо, сьогодні в столиці Республіки Казахстан група людей, які представилися міграційної поліцією, затримали двох громадян України, працівників офіційної правозахисної місії Federazione Italiana Diritti Umani - Comitato Italiano Helsinki, Людмилу Волошину та Валерію Явтушенко.

Пізніше консул України в Астані Алмаші Іван Миколайович дізнався місцеперебування Валерії Явтушенко.

Як повідомляв УНН, пізніше в МЗС України підтвердили, що обидва затримані в Астані громадяни України перебувають в міграційній службі Казахстану.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП