kongres-stvorit-komisiyu-z-rozsliduvannya-shturmu-kapitoliyu

Конгрес США створить комісію з розслідування штурму Капітолію

 • 14138 переглядiв

КИЇВ. 16 лютого. УНН. Спікер Палати представників США Ненсі Пелосі заявила, що законодавці створять зовнішню незалежну комісію для вивчення "фактів і причин" нападу на Капітолій 6 січня прихильниками тодішнього президента США Дональда Трампа, повідомляє УНН з посиланням на Голос Америки.

У листі законодавцям Ненсі Пелосі відзначила, що комісія буде створена за зразком аналогічної комісії, створеної після атак 11 вересня 2001 року. Спікер Палати представників зазначила, що група також розгляне "факти і причини, що стосуються готовності і реагування поліції Капітолію США та інших федеральних і місцевих правоохоронних органів в районі Капітолію".

Штурм Капітолію

6 січня 2021 року натовп протестуючих, що підтримували 45-го президента США Дональда Трампа в спробах не допустити визнання результатів виборів президента 2020 року, штурмувала і захопила будівлю Капітолію. Натовп кілька годин утримував будівлю. Службі безпеки довелося евакуювати всіх членів парламенту США, присутніх на спільному засіданны двох палат, яке зібралося для затвердження результатів виборів. Пізніше Конгрес все ж затвердив перемогу Джозефа Байдена.

В результаті штурму Капітолію загинуло п'ять осіб. Кілька десятків людей було заарештовано за незаконне проникнення в державну установу.

Українські Національні Новини

Новини Світу