kompyuterna-gra-assassins-creed-unity-mozhe-stati-v-nagodi-pri-rekonstruktsiyi-notr-dama

Комп'ютерна гра Assassin's Creed Unity може стати в нагоді при реконструкції Нотр-Дама

 • 16177 переглядiв

КИЇВ. 17 квітня. УНН. Для відновлення собору Паризької Богоматері може допомогти Assassin's Creed Unity - історична відеогра французької студії Ubisoft, що вийшла в 2014 році на PC, PS4 і Xbox One. Про це повідомляє УНН з посиланням на видання Houston Chronicles.

Дія Unity відбувається в Парижі кінця XVIII століття. Це перша гра в серії Assassin's Creed, де багато будинків і архітектурні пам'ятки відтворені в масштабі один до одного. Художники Ubisoft витратили близько двох років тільки на дослідження собору Паризької Богоматері, щоб з максимальною точністю зобразити його в грі.

У Unity можна вивчити Нотр-Дам так, як цього ніколи б не вийшло в реальному житті. Наприклад, забратися на дах, повисіти на знаменитих гаргульях - або зазирнути в найдальші куточки всередині храму. По суті, художники Ubisoft склали детальну інтерактивну 3D-карту собору.

На YouTube доступні десятки відео, в яких порівнюють ігрову версію собору з реальною.

Крім того, в 2015 році історик мистецтва Ендрю Теллон провів повне лазерне сканування собору. Він склав цифрову 3D-модель Нотр-Дама, дані якої займають близько 100 гігабайт.

Чи скористається влада Франції напрацюваннями Ubisoft і Ендрю Теллона, поки невідомо.

Нагадаємо, президент Франції Еммануель Макрон після масштабної пожежі в Нотр-Дам де Парі анонсував, що собор буде відновлений протягом 5 років.

Українські Національні Новини

Новини Світу