kompaniyi-odeskogo-vtikacha-tarpana-scho-pratsyuyut-v-ukrayini-kontrolyuyutsya-z-rosiyi-rozsliduvannya

Компанії одеського втікача Тарпана, що працюють в Україні, контролюються з росії - розслідування

 • 264163 переглядiв

КИЇВ. 26 квітня. УНН. Одеські компанії, такі як “Гранд Отель”, “Компас Проект” та “Квартал Руссова”, за даними реєстрів, прямо чи опосередковано належать Руслану Тарпану. Останній був депутатом Одеської міської ради, а нині - головний підозрюваний у справі про розкрадання сотень мільйонів державних коштів на сумнозвісному проекті "Глибоководний випуск". Допоки Тарпан переховується за кордоном, а в Україні триває повномасштабна війна з рф, згадані вище фірми продовжують працювати. Ба більше - контролюються з росії, бо мають у своєму складі бенефіціара та учасника з паспортом країни-агресора. Про це йдеться в розслідуванні УНН “Війна війною, а російський бізнес - за розкладом: як працюють компанії розшукуваного Руслана Тарпана". 

Цитата

"У “Гранд Отелі” Тарпан “учасник” компанії, у “Компас Проекті” є бенефіціаром (кінцевим власником), а в “Кварталі Руссова” - учасником вказане ТОВ “Інкор-Групп”, що належить Тарпану.

Всі ці три компанії (“Гранд Отель”, “Компас Проект” та “Квартал Руссова”) окрім Тарпана об’єднує ще одна особа - Раміль Шайдуллін. Він входив до складу засновників кожної з вищеперерахованих ТОВ.

Сам Шайдуллін - громадянин рф, що підтверджується сканом його паспорту, який є у розпорядженні редакції, та інформацією з YouControl", - йдеться в розслідуванні.

Тож, можна припустити що зараз, під час війни росії проти України, щонайменше три компанії Тарпана із російським корінням безперешкодно можуть працювати на благо країни-агресора.

До теми

В Україні створено реєстр колаборантів, і включенню до нього підлягають особи, які співпрацюють з росіянами.

Нагадаємо

У 2017 році МВС оголосило Руслана Тарпана у розшук. У 2021 році НАБУ оголосило втікача ще й у міждержавний розшук, а суд заочно його арештував

За даними слідства, підозрюваний зараз переховується в Еміратах. І тому прокуратура Одеської області вже готує запит на його екстрадицію.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП