komanduvach-povitryanikh-sil-zaklikav-koleg-iz-nato-stvoriti-aviatsiynu-koalitsiyu

Командувач Повітряних сил закликав колег із НАТО створити авіаційну коаліцію

 • 1413714 переглядiв

КИЇВ. 16 березня. УНН. Командувач Повітряних сил ЗС України генерал-лейтенант Микола Олещук закликав колег із НАТО створити авіаційну коаліцію, повідомили у ПС ЗСУ, пише УНН.

16 березня командувач Повітряних сил ЗС України в онлайн-форматі взяв участь у симпозіумі командувачів повітряних сил країн-членів НАТО.

Цитата

"... звертаюсь до вас із проханням, наростити зусилля щодо надання Повітряним силам України сучасних багатоцільових винищувачів четвертого покоління, які здатні ефективно захистити нашу державу від повітряних терористичних атак росії, а також здійснювати потужну авіаційну підтримку наземним військам, для звільнення та деокупації українських територій", - закликав Олещук.

Командувач ПС ЗС України також додав, що лише спільні, узгоджені дії партнерів можуть посприяти у якнайшвидшому отриманні Україною західних багатоцільових літаків. Наявним прикладом досягнення цієї мети є танкова коаліція.

"Хотів би отримати вашу підтримку та закликаю створити авіаційну коаліцію під гаслом “Перемога на землі – кується в небі!” – додав Олещук.

Деталі

Олещук коротко проінформував колег про актуальну обстановку на основних напрямках бойових дій та наголосив на необхідності нарощування протиповітряної оборони України, як її наземної складової, так і повітряної.

Він подякував усім "за підтримку України в цей непростий час".

Нагадаємо

Міністр оборони Резніков упевнений, що Україна отримає винищувачі найближчим часом.

Українські Національні Новини

Політика