kobolyev-ne-znaye-chi-bude-naftogaz-privatizovaniy-na-tli-zmini-uryadu

Коболєв не знає, чи буде Нафтогаз приватизований на тлі зміни уряду

 • 13103 переглядiв

КИЇВ. 4 березня. УНН. Уряд на чолі з Олексієм Гончаруком був позитивно налаштований щодо приватизації Нафтогазу, позиція ж нового Кабінету міністрів на сьогодні не відома. Про це під час дискусії в Atlantic Council сказав глава правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв, передає кореспондент УНН.

"У нас була дуже, я б сказав, позитивна дискусія про це (про приватизацію Нафтогазу - ред.) з урядом, який незабаром піде, так що я не знаю, якою буде позиція нового уряду. Попередній уряд, наприклад, чітко усвідомлював, що це - шлях вперед", - сказав глава правління компанії, відповідаючи на запитання модератора про те, наскільки ймовірним є, що компанія незабаром стане приватною.

Коболєв нагадав, що у вівторок уряд Гончарука відправив на приватизацію кілька сотень невеликих підприємств.

"Нафтогаз був також на верху списку (на приватизацію - ред.), тому що, врешті-решт, це стосується прямих інвестицій, верховенства права і грошей для бюджету. Але я все ще дуже позитивно налаштований щодо цього. Я вірю, що будь-який уряд, який буде прагнути управляти Україною належним чином, в якийсь момент часу, я б сказав, досить рано прийде до висновку, що всі великі підприємства, які не мають стратегічного впливу на тендітні сфери економіки, повинні стати приватними", - додав він.

Як повідомляв УНН, на початку лютого на сайті Верховної Ради України з'явився текст законопроекту № 2831 про перелік об'єктів права державної власності, що не підлягають приватизації, внесений Кабінетом міністрів України. У список входять АТ НАК "Нафтогаз", АТ "Укрзалізниця", АТ "Укрпошта" та інші.

Українські Національні Новини

Політика