klyuch-vid-miru-v-ukrayini-znakhoditsya-v-moskvi-kuleba

Ключ від миру в Україні знаходиться в Москві - Кулеба

 • 12824 переглядiв

КИЇВ. 10 вересня. УНН. Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що найближчими днями відбудеться зустріч радників, лідерів Нормандського формату, і ключ від миру в Україні знаходиться в Москві. Про це він сказав під час брифінгу в Іспанії, передає УНН.

“Україна докладатиме усіх зусиль, для того, щоб врегулювати конфлікт на Сході України мирним, дипломатичним шляхом. Ми залишаємося відданими Мінським домовленостям та Нормандському формату і розраховуємо, що Європейський Союз також продовжить свою політику санкційного тиску на Росію до виконання нею Мінських угод. Шлях до миру дуже складний… Але ми будемо йти вперед, для того, щоб принести мир… Найближчими днями відбудеться зустріч радників, лідерів Нормандського формату”, - сказав Дмитро Кулеба.

Він зазначив, що Україна прагне такої зустрічі і хоче її провести.

“Дуже сподіваємось, що Російська Федерація так само проявить політичну волю до її проведення і зробить кроки, необхідні для того, щоб наші лідери напрацювали конкретні результати цієї зустрічі. Але ми маємо чітко розуміти всі, що сьогодні ключ до миру в Україні знаходиться в Москві. Якщо Москва погодиться вивести свої війська, деокупувати нашу територію - то ми швидко реінтегруємо ці території і відновимо там нормальне життя”, - додав міністр.

Нагадаємо, сьогодні Дмитро Кулеба розпочав візит до Іспанії.

Українські Національні Новини

Політика