kliyenti-bank-mikhaylivskiy-otrimali-garantovane-vidshkoduvannya-na-zagalnu-sumu-2-5-mlrd-grn

Клієнти "Банк Михайлівський" отримали відшкодування на загальну суму 2,5 млрд грн

 • 9671 переглядiв

КИЇВ. 26 грудня. УНН. Понад 29 тис вкладникам та клієнтам ПАТ "Банк Михайлівський" було виплачено понад 2,5 млн грн гарантованого відшкодування. Про це повідомляє прес-служба Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, передає УНН

"На початок грудня 2018 року понад 29 тис вкладникам та клієнтам ПАТ «Банк Михайлівський» було виплачено понад 2 415 млн грн гарантованого відшкодування. Із них близько 10 тис. осіб отримали право на відшкодування відповідно до норм Закону України" - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вкладник банку "Михайлівський" помер, не дочекавшись грошей від ФГВФО

Клієнти, які уклали так звані тристоронні договори із фінансовими компаніями ТОВ "Інвестиційно-розрахунковий центр" (ІРЦ) та ТОВ "Кредитно-інвестиційний центр" (КІЦ), у яких банк виступав "повіреним", та звернулися із відповідними заявами до банку та Фонду гарантування, отримують відшкодування за вкладами у межах гарантованої суми 200 тис грн.

Фонд гарантування, керуючись нормами чинного законодавства, не має правових підстав виплачувати ці кошти клієнтам фінкомпаній у рамках системи гарантування. Станом на початок грудня право на відшкодування за рішеннями суду, які набрали законної сили, отримали 776 фізичні особи на загальну суму 68,7 млн грн. Крім того, на сьогодні в судах перебуває 1208 справ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Власник банку “Михайлівський” має бізнес-інтереси з сім’єю єкс-міністра доходів і сборів О.Клименка 

Фондом було подано до правоохоронних органів 13 заяв про вчинення кримінальних правопорушень, із них 7 заяв – щодо посадових осіб банку.

Загалом за заявами ПАТ "Банк Михайлівський" та Фонду гарантування про кримінальні правопорушення, які вчинені колишніми посадовими особами та власником банку до правоохоронних органів, розпочато пʼять кримінальних проваджень, які об’єднано в одне провадження з присвоєнням єдиного реєстраційного номеру. У рамках провадження, зокрема, повідомлено про підозру колишньому голові правління ПАТ "Банк Михайлівський", заочно повідомлено про підозру колишньому виконувачу обов’язків голови правління ПАТ "Банк Михайлівський". Також повідомлено про підозру колишньому директору ТОВ "Інвестиційно-розрахунковий центр" та директору ТОВ "Кредитно - інвестиційний центр".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прокуратура розслідує шахрайство ліквідаторів банку "Михайлівський"

Загальна сума акцентованих вимог кредиторів банку становить 2 747,3 млн грн, із яких погашено – 49,45 млн грн.

Нагадаємо, прокуратура міста Києва скерувала до суду обвинувальний акт щодо топ-менеджерів банку "Михайлівський", причетних до розкрадання понад 200 млн грн.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП