klichko-ne-vikonav-bilshu-chastinu-svoyikh-obitsyanok-danikh-kiyanam

Кличко не виконав більшу частину своїх обіцянок, даних киянам

 • 12583 переглядiв

КИЇВ. 17 вересня. УНН. Мер Києва Віталій Кличко за весь час своєї політичної діяльності дав 473 обіцянки, але виконав з них менше половини. Близько сотні таких обіцянок перебувають у процесі виконання, але 146 - уже повністю провалені. Про це свідчать дані аналітиків порталу "Слово і Діло", передає УНН.

Так, Кличко, за весь час своєї політичної діяльності, дав 473 обіцянки, 146 з яких (31%) - не виконав. При цьому виконав Кличко 226 обіцянок, але ще 101 обіцянка мера Києва - перебуває в "процесі виконання".

З програмних Кличко провалив обіцянку - не допустити до управління Києвом осіб, причетних до корупції.

"Але за час каденції Кличка членів його команди кілька разів звинувачували в корупційних діях. Наприклад, в 2014 році депутат Київради від "Демократичного альянсу" Галина Янченко заявила, що депутати УДАРу Володимир Прокопів, Юрій Крикунов і Сергій Костюк причетні до корупційних схем.

У 2015 році голова "ДемАльянсу" Василь Гацько звинуватив команду мера в причетності до незаконних будівництв у Києві. У тому ж році депутата від УДАРу Віталія Даниленка затримали за підозрою в отриманні 1 млн грн хабара. У квітні 2020 року замішаним в корупційний скандал виявився перший заступник глави КМДА Микола Поворозник", - йдеться в повідомленні.

Окрім того, Кличко провалив обіцянку створити умови для заохочення роботодавців до включення повного медичного обслуговування працівників в соціальні пакети на підприємствах. При цьому, в міськадміністрації "Слово і Діло" підтвердили, що це питання є актуальним і неодноразово розглядалося на різних зустрічах, інформації про конкретні рішення немає.

Нагадаємо, в 2020 році Київ очолив рейтинг найбільш корумпованих міст у сфері будівництва.

Також нагадаємо, 73% киян оцінюють роботу Кличка в місті "на трійку", а 51% його антирейтингу свідчить про кількість виборців, які за нього голосувати не збираються.

Українські Національні Новини

Політика