kiyivschina-pislya-vidkhodu-okupantiv-viyavili-ponad-720-til-tsivilnikh-ponad-200-lyudey-znikli

Київщина: після відходу окупантів виявили понад 720 тіл цивільних, понад 200 людей зникли

 • 149970 переглядiв

КИЇВ. 13 квітня. УНН. У Київській області після звільнення від російських окупантів виявили вже понад 720 тіл загиблих мирних осіб, ще понад 200 осіб вважаються зниклими безвісти. Про це повідомив начальник поліції Київської області Андрій Нєбитов, інформує УНН з посиланням на повідомлення МВС.

Цитата

"Кількість виявлених і оглянутих тіл загиблих мирних осіб на Київщині в результаті російської агресії становить вже більше ніж 720 осіб, ще понад 200 осіб вважаються зниклими безвісти", - повідомив Нєбитов.

Деталі

За його словами, в області під час воєнного стану поліцейські зареєстрували 233 кримінальні провадження щодо посягань на територіальну цілісність і недоторканість України, а за порушення законів та звичаїв війни розслідують 1463 фактів.

Також Нєбитов повідомив, що правоохоронці зареєстрували понад 150 фактів мародерства та вже повідомили про підозру 35 особам, зареєстрували понад 30 кримінальних проваджень щодо колабораційної діяльності, зібрали матеріали щодо сприяння агресору та вже повідомили про підозру 5 особам.

"Поліцейські продовжують проводити зачистку територій, які були в окупації російських військ, виявляти осіб, які співпрацювали з ворогом, встановлювати потерпілих від російської агресії, фіксувати руйнування та оглядати тіла загиблих", - зазначив голова поліції Київської області.

Доповнення

Внаслідок звірств окупантів у Бучі під Києвом 16 осіб вважають зниклими безвісти, тіла 163 загиблих вже ідентифікували. Загалом виявили 403 тіла вбитих.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП