kiyiv-ocholiv-reyting-naykorupmovanishikh-mist-u-sferi-budivnitstva

Київ очолив рейтинг найкорупмованіших міст у сфері будівництва

 • 33266 переглядiв

КИЇВ. 16 вересня. УНН. Київ очолив антирейтинг українських міст за показниками корупції у будівельній галузі. Про це свідчать результати щорічного дослідження рівня корупції у будівельній галузі України, проведеного "Українським клубом нерухомості" за підтримки "Конфедерації Будівельників України", передає УНН.

Так, показник корупції у будівельній галузі у Києві складає 66,7% (проти 58% у 2019 році).

На другому місці – Одеса (із показником у 20%), на третьому – Львів (6,7%).

Повідомляється, що лише за рік у Києві корупція на стартовому етапі будівництва (отримання погоджень та дозволів) - зросла у 1,5 рази: з 58,3% у 2019 році до 86,7% у 2020 році.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Більше половини будинків у Києві будуються без документів або оформленої землі.

"А з корупцією на етапі здачі об'єкту в експлуатацію учасники ринку у цьому році стикаються всемеро частіше — 60% опитаних у столиці відмітили це у 2020 році, тоді як у минулому році про це жалілись 8,3%", - йдеться у дослідженні.

Дослідження було проведене у липні 2020 року. Методологія – анонімне опитування, у якому взяли участь забудовники житлової та комерційної нерухомості, учасники Українського клубу нерухомості та гравці ринку.

Нагадаємо, за словами політолога Тарана, мер Києва Віталій Кличко покриває незаконне будівництво на Поштовій площі.

Як писав УНН, за даними соціологів, антирейтинг Кличка росте, і вже більше 50% киян оцінюють зміни у столиці за його каденції як негативні.

Українські Національні Новини

Економіка