kiyani-zaklikali-mistsevu-vladu-stvoriti-punkti-utilizatsiyi-domashnikh-medvidkhodiv

Кияни закликали місцеву владу створити пункти утилізації домашніх медвідходів

 • 6847 переглядiв

КИЇВ. 29 серпня. УНН. Кияни збирають підписи під петицією про створення пунктів утилізації використаних медичних препаратів домашнього вжитку, передає УНН із посиланням на відповідне подання.

"Кожен киянин користується медпрепаратами, шприцами, крапельницями, рукавичками та іншими медичними інструментами в домашніх умовах. Наразі ці предмети потрапляють у тверді побутові відходи, що є небезпечним, оскільки ці предмети містять на собі залишки органіки або самих препаратів. Цей вид відходів потребує спеціальної утилізації", - пише киянка.

При цьому, автор петиції запропонувала розпочати реалізацію проекту з відкриття експериментального пункту у лікарні міського значення № 9.

"Величина зібраних відходів від населення буде наочним прикладом, скільки отрути потрапляє на звалища, а значить - у довкілля", - підкреслює киянка.

Нагадаємо, в Україні розповсюджена практика утилізації небезпечних відходів, зокрема медичних, через посередників, які виграють тендери, але знешкодити отруту самостійно не можуть через відсутність ліцензій. 

Інша гостра проблема в сфері - наявність ліцензій у псевдоутилізаторів. У 2018 році Мінприроди розпочало масову перевірку на ринку та вже позбавило ліцензій кожне восьме спецпідприємство

Українські Національні Новини

Суспільство