kitayskiy-shenchzhen-vzhive-bagatorivnevikh-zakhodiv-dlya-borotbi-z-covid-chendu-prodovzhuye-karantin

Китайський Шеньчжень вживе багаторівневих заходів для боротьби з COVID. Ченду продовжує карантин

 • 332963 переглядiв

КИЇВ. 5 вересня. УНН. Південний технологічний центр Китаю в Шеньчжені заявив, що з понеділка вживе багаторівневих антивірусних обмежувальних заходів, а південно-західний мегаполіс Ченду оголосив про продовження обмежень на блокування. Про це пише УНН з посиланням на Reuters.

Китай дотримується своєї суворої політики щодо боротьби з COVID-19, навіть незважаючи на те, що більшість інших країн послабили обмеження та вирішили жити з вірусом. В результаті нові спалахи стали серйозним ризиком для другої за величиною економіки світу.

За оцінкою китайського фінансового журналу Caixin, в даний час 33 міста частково або повністю закриті, що торкнулося понад 65 мільйонів жителів.

Деталі

Шеньчжень, який у суботу був закритий на вихідні, оголосив про новий раунд тестування на COVID-19 та пообіцяв «зібрати всі доступні ресурси, мобілізувати всі сили та вжити всіх можливих заходів» для викорінення пандемії. Місто повідомило про 89 нових місцевих інфекцій COVID за 3 вересня порівняно з 87 днем ​​раніше.

Крім того, Ченду, який у четвер помістив 21 мільйон людей у ​​карантин, заявив, що місто збереже обмеження для більшої частини міста та проведе більш масові випробування з понеділка до середи.

За результатами тестування у вихідні дні Шеньчжень розділить свої райони на три категорії, що відображають низький, середній та високий ризик зараження.

У районах з низьким рівнем ризику місто зніме обмеження, через які більша частина його населення була обмежена житловими комплексами у вихідні дні, хоча в районах з «високим» та «середнім» ризиком обмеження залишаться чинними.
У районах, де виявлено інфекції, тимчасові обмеження будуть продовжені на три дні.

Окремо Ченду, столиця провінції Сичуань, заявила, що продовжить запроваджувати обмеження на блокування COVID у більшій частині міста.

Українські Національні Новини

Новини Світу