kitay-reorganizovuye-chiselnist-sukhoputnikh-viysk

Китай реорганізовує чисельність сухопутних військ

 • 13206 переглядiв

КИЇВ. 24 січня. УНН. Народно-визвольна армія Китаю (НВАК - ред.)продовжує реорганізацію розпочату в 2016 році та нещодавно відзвітувалась про скорочення чисельності сухопутних військ. Про це повідомляє УНН із посиланням на "Сіньхуа".

"Китайська армія (Народно-визвольна армія Китаю, скорочено НВАК) продовжує реорганізацію розпочату в 2016 році та нещодавно відзвітувалась про скорочення чисельності сухопутних військ", - пише видання.

За результатами скорочення за чисельністю сухопутні війська армії КНР вже перебувають на другому місці після індійських.

За даними видання, в цей же час продовжується нарощування інших родів військ, в першу чергу Корпусу морської піхоти та десантно-штурмових військ. Найближчим часом чисельність морських піхотинців у Китаї має бути збільшена до 100 тисяч бійців з 20 тисяч які є зараз.

За реформою 2016 року НВАК переходить на нову організаційно-штатну структуру відмовившись від дивізій на користь бригад, що включені у загальновійськові армії. Структурних змін та скорочення зазнали й частини забезпечення.

Скорочення відбуваються у 5 армійських корпусах країни.

Нагадаємо, народно-визвольна армія Китаю (НВАК) повинна активізувати проведення бойових навчань в зв’язку зі “стратегічним тиском і очікуваними провокаціями з боку США”.

Українські Національні Новини

Новини Світу