kitay-nadast-ukrayini-ryatuvalnoyi-tekhniki-na-mayzhe-30-mln-dolariv

Китай надасть Україні рятувальну техніку на майже 30 млн доларів

 • 11866 переглядiв

КИЇВ. 11 квітня. УНН. Віце-прем’єр-міністр – міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів підписав угоду з Китаєм про надання Україні технічної допомоги у майже 30 млн доларів. Про це повідомляє УНН з посиланням на Урядовий портал.

"11 квітня перший віце-прем’єр-міністр – міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів підписав Угоду між урядом України та урядом Китаю, за умовами якої Україна отримає безоплатну техніко-економічну допомогу у розмірі 200 млн китайських юанів (29,7 млн доларів). Це найбільша сума одноразової безоплатної допомоги Україні з боку Китаю за 27 років незалежності України", - йдеться в повідомленні.

Кошти допомоги будуть спрямовані урядом Китаю для надання технічної допомоги у вигляді спеціальних аварійно-рятувальних машин та обладнання для потреб ДСНС України.

"Так, протягом 2019-2020 років ДСНС має отримати понад 50 одиниць обладнання і техніки, зокрема, автомобільні крани, гусеничні бульдозери, автогрейдери, пожежні машини з підйомними платформами та пожежні машини зі сходами для проведення аварійно-рятувальних робіт", - зазначили у Кабміні.

Китай також спрямує до України фахівців для налаштування роботи і технічного обслуговування наданого обладнання.

Міжурядова угода також передбачає надання обладнання для синхронного перекладу та конференц-системи Мінекономрозвитку, а також реалізацію інших погоджених міжурядових проектів Україна-Китай.

Нагадаємо, товарообіг України з Китаєм зріс.

Як повідомляв УНН, Україна і Китай обговорили перспективи співпраці у рамках ЮНЕСКО.

Українські Національні Новини

Економіка