kilkist-zagiblikh-v-rezultati-boyovikh-diy-v-liviyi-zrosla-do-264

Кількість загиблих в результаті бойових дій в Лівії зросла до 264

 • 11738 переглядiв

КИЇВ. 23 квітня. УНН. В результаті бойових дій околицях лівійської столиці Тріполі загинуло щонайменше 264 людини, ще 1 266 осіб отримали поранення. Про це повідомляє лівійське відділення Всесвітньої організації охорони здоров'я в Twitter, передає УНН.

"Число загиблих в результаті боїв в околицях Тріполі зросла до 264 осіб, ще 1266 отримали поранення. ВООЗ і Управління з координації гуманітарних питань ООН в Лівії закликають до припинення військових дій і до дотримання всіма сторонами норм міжнародного гуманітарного права", - йдеться в повідомленні.

Раніше повідомлялося про 254 загиблих і 1128 постраждалих.

Зазначимо, що на даний момент в Лівії діє два уряди: визнаний міжнародним співтовариством уряд національної згоди прем'єр-міністра Фаїза Сараджа в Тріполі і тимчасовий кабінет міністрів Абдалли Абдуррахмана ат-Тані, який діє на сході країни спільно з обраним парламентом і підтримуваний Лівійською національною армією. 4 квітня її командувач фельдмаршал Халіфа Хафтар оголосив про початок наступу на Тріполі.

У свою чергу, Сарадж віддав наказ усім підконтрольним йому військовим підрозділам бути готовими до оборони.

Лівія страждає від насильства і політичної нестабільності і боротьби за владу з тих часів, як у 2011 році був убитий багаторічний правитель Муамар Каддафі.

Раніше УНН повідомляв, що Армія Хафтара оголосила про плани нового наступу на столицю Лівії.

Українські Національні Новини

Новини Світу