kiberpolitsiya-vikrila-organizatoriv-merezhi-shakhrayskikh-saytiv

Кіберполіція викрила організаторів мережі шахрайських сайтів

 • 12231 переглядiв

КИЇВ. 6 березня. УНН. Кіберполіція, за безпосередньою участю слідчого управління поліції Харківщини і прокуратури, провела спецоперацію по знешкодженню організованої групи, яка розмістила в Інтернеті 67 фейкових “автосайтів”, передає УНН з посиланням на прес-службу МВС.

"За результатами документування кіберполіція, за безпосередньою участю слідчого управління поліції Харківщини і прокуратури, провела спецоперацію по знешкодженню організованої групи «автошахраїв». Поліція затримала 3 основних організаторів та 11 членів злочинної групи", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що зловмисники розсилали потерпілим смс з інформацією про виграш авто. Шахрайська схема полягала в отриманні коштів під виглядом сплати певного відсотку податку від вартості автомобіля або якогось іншого обов’язкового платежу.

"Затримані використовували найсучасніші системи захисту та анонімізації. Оперативники вилучили комп'ютерну техніку, GSM-шлюз для розсилки голосових та смс-повідомлень, мобільні термінали, понад 1500 не використаних сім-карт різних операторів. Також вилучено кошти, здобуті злочинним шляхом", - додали в прес-службі.

Крім того, у відомистві зазначили, що для масового і щоденного розповсюдження так званих “виграшних” смс-повідомлень, а також з метою заплутування своїх слідів, шахраї використали понад 12 тис. сім-карт мобільних операторів, правоохоронцями виявлено та припинено діяльність незаконного хостингу, який забезпечував безперервну роботу 67 фейкових “автосайтів”.

Як повідомляв УНН, кіберполіція виявила новий банківський троян, який краде дані користувачів Android.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП