kholodnitskiy-rozpoviv-yak-uaf-sogodni-vitrachaye-groshi-uyefa

Холодницький розповів, як УАФ сьогодні витрачає гроші УЄФА

 • 13243 переглядiв

КИЇВ. 25 лютого. УНН. Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та перший віце-президент УАФ Назар Холодницький розповів про кримінальне провадження щодо будівництва футбольних полів у Києві (2017-2018 рр..), а також про те, як сьогодні працює Українська асоціація футболу. Про це він заявив в інтерв'ю спортивному порталу tribuna.com, передає УНН.

За словами Холодницького, як керівник САП і перший віце-президент УАФ, він виключив будь-які натяки на можливий конфлікт інтересів у розслідуванні кримінального провадження "по футбольних полях".

"Коли починалося розслідування цієї справи, я вжив усіх заходів, щоб уникнути потенційного і реального конфлікту інтересів. Єдине, що я знаю, що в цій справі по штучних футбольних полях вже продовжено термін слідства до серпня 2021 року, здається", - сказав він.

І зазначив, що, з огляду на можливий конфлікт інтересів, ще генеральний прокурор Луценко визначив групу прокурорів без його участі.

"Я вжив і сам заходів для цього - видав наказ, яким заборонив прокурорам повідомляти мені про стан розслідування до ухвалення остаточного рішення у справі", - уточнив Холодницький.

Керівник САП також згадав про відверту розмову з президентом УАФ Андрієм Павелком щодо будівництва футбольних міні-майданчиків.

"Скажу відверто, у мене була розмова з Павелком, коли все починалося. Андрій впевнено заявляє, що там нічого немає. Тому давайте дочекаємося рішення слідства", - підкреслив Холодницький.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підстав для вручення підозр у "футбольній справі" за півтора року в НАБУ так і не знайшли

Окремо, він розповів про те, як сьогодні працює Українська асоціація футболу.

"... я бачу, що, як не крути, але ми з першого місця вийшли на Євро-2020. Передусім це заслуга тренера і збірної, але й Асоціація створила належні умови для того, щоб футболісти були забезпечені всім, чим треба і не треба. Не треба це замовчувати.

Зміни за ці три роки по футболу в Україні я бачу. Бачу, скільки ми тих м'ячів роздали дітям, немає такого, що у керівництва Асоціації забиті склади м'ячами", - зазначив керівник САП.

Холодницький підкреслив, що фінансовий контроль за діяльністю УАФ сьогодні здійснює міжнародна аудиторська компанія зі світовим ім'ям, а всі кошти УЄФА - використовуються за призначенням.

"Усі гроші, отримані від УЄФА, наскільки я бачу за звітами, використані за призначенням. В Асоціації футболу фінансовий контроль здійснює міжнародна аудиторська компанія зі світовим ім'ям, абсолютно об'єктивна, вони не будуть ризикувати своєю репутацією.

Бачу зміни, я бачу, що футбол реально хоче змін, нехай це комусь не подобається, але він розвивається", - резюмував Холодницький.

Нагадаємо, як писав УНН, у парламенті створена ТСК з питань "розслідування будівництва футбольних полів". За три місяці своєї роботи Комісія не вийшла навіть на проміжні результати, розповів депутат Григорій Мамака.

Роботу самої Комісії, при цьому, запідозрили у наявності "політичного підтексту". Про це говорив і Генеральний прокурор Руслан Рябошапка, закликаючи депутатів не вставати на якийсь один "бік конфлікту".

Також нагадаємо, згідно з даними підприємства "ФФУ Продакшн", яке будувало ті самі футбольні майданчики в Києві в період з 2017 по 2018 рр.., усі роботи були виконані у повному обсязі з економією для бюджету обсягом 12 млн грн.

Українські Національні Новини

Спорт