kholera-zabrala-zhittya-ponad-1200-lyudey-u-malavi-ta-zagrozhuye-susidnim-krayinam

Холера забрала життя понад 1200 людей у Малаві та загрожує сусіднім країнам

 • 1242053 переглядiв

КИЇВ. 10 лютого. УНН. Всесвітня організація охорони здоров'я заявила, що найбільш смертоносний спалах холери в історії Малаві забрав життя щонайменше 1 210 людей, тоді як вакцини залишаються в дефіциті, і кілька інших африканських країн повідомляють про спалахи, інформує УНН.

Деталі

Південноафриканська країна бореться із найстрашнішим спалахом холери за всю історію спостережень: з березня 2022 року зареєстровано майже 37 000 випадків.

Підтверджені випадки вже були зареєстровані через кордон у Мозамбіку, тоді як ВООЗ заявила, що оцінює поточний ризик поширення всередині Малаві та інших сусідніх країн як «дуже високий».

У заяві ВООЗ йдеться, що активна передача вірусу нині триває у 27 із 29 округів Малаві, при цьому в країні минулого місяця кількість випадків захворювання збільшилася на 143% порівняно з груднем.

За весь 2022 рік на Африканському континенті було зареєстровано близько 80 000 випадків.

«Якщо нинішня тенденція до швидкого зростання збережеться, кількість випадків захворювання на холеру, зареєстрованих у 2021 році, може перевершити кількість випадків, зареєстрованих в Африці, — найгірший рік для холери майже за десятиліття», — заявили у ВООЗ.

З початку спалаху Малаві провела дві великі кампанії вакцинації, але через обмежені запаси запропонувала лише одну з двох звичайно рекомендованих доз пероральної холерної вакцини.

За даними ВООЗ, сусідня з Малаві Замбія також повідомила про випадки захворювання. Як і Бурунді, Камерун, Демократична Республіка Конго, Ефіопія, Кенія, Нігерія та Сомалі.

ВООЗ заявила, що нинішні спалахи холери в Африці трапляються через те, що континент стикається з екстремальними погодними явищами, конфліктами, а також перевантаженістю служб охорони здоров'я.

Глава ВООЗ Тедрос Адханом Гебрейєсус заявив журналістам у середу, що зараз у світі налічується 23 країни, де відбуваються спалахи холери, і ще 20 країн, які мають з ними спільні сухопутні кордони, перебувають під загрозою.

Додамо

Холера, що викликає діарею та блювання, передається від бактерії, яка зазвичай передається через заражену їжу чи воду.

Українські Національні Новини

Здоров'я