kherson-u-10-meshkantsiv-nemaye-svitla-a-u-25-tepla

Херсон: у 10% мешканців немає світла, а у 25% - тепла

 • 3509650 переглядiв

КИЇВ. 19 грудня. УНН. Станом на сьогодні, 19 грудня, 80% жителів Херсону мають водопостачання, 75% з теплом, а 90% херсонців мають світло. Про це повідомила начальниця Херсонської міської військової адміністрації Галина Лугова під час брифінгу, інформує УНН.

Деталі

За даними Лугової, на сьогодні водою забезпечено 80% міста, через чисельні обстріли без водопостачання залишилися райони Острів і Антонівка. Вона зазначила, що за підтримки генераторів служби намагаються качати воду з артезіанських свердловин, втім ситуація напружена.

Крім цього, 75% жителів Херсона мають теплопостачання. Але через те, що є влучання, низка будинків у Суворівському та Шуменському районах залишається без тепла.

"Спеціалісти тільки відремонтують, і тут знову влучення. Ворог за ці 8 місяців окупації дуже добре вивчив критичну інфраструктуру, він знає, де й що розташовано, як діяти і яким чином влучати", - зазначила Лугова.

Також вона поінформувала, що у близько 90% будинків є світло.

"Але є такі випадки, як сьогодні вранці, коли було влучення і довгий період часу ми були без світла. Є ділянки, як Антонівка, де найближчим часом неможливо відновити електропостачання, і тисячі людей знаходяться без світла, тому що дістатися туди не можна через постійні обстріли", - підсумувала чиновниця.

Нагадаємо

У Херсоні мікрорайон Корабел залишився без тепла, оскільки через постійні обстріли з боку рф працівники не можуть відремонтувати місцеву ТЕЦ.

Українські Національні Новини

Суспільство