khasidi-zvilnili-teritoriyu-kpp-novi-yarilovichi-ale-zalishili-pislya-sebe-kupi-smittya

Хасиди звільнили територію КПП "Нові Яриловичі", але залишили після себе купи сміття

 • 16709 переглядiв

КИЇВ. 18 вересня. УНН. Паломники-хасиди повністю звільнили територію прикордонного поста Яриловичі і попрямували відзначати Новий Рік в Гомель, Пінськ і інші населені пункти Білорусі. Про це заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко повідомив на своїй сторінці у Facebook, передає УНН.

"Паломники-хасиди повністю звільнили територію прикордонного поста Яриловичі і попрямували відзначати Новий Рік в Гомель, Пінськ і інші населені пункти Білорусі", - написав Геращенко.

Він подякував співробітникам Прикордонної служби за роботу із захисту державного кордону України: "Незважаючи на значне психологічний тиск - Ви виконали свій обов'язок".

За словами Геращенка, білоруській стороні залишилося тільки прибрати територію після паломників і КПП Яриловичі зможе відновити свою роботу.

Він також оприлюднив фото із купами сміття, які залишили після себе паломники.

"Лінія на якій стоять наші прикордонники - це останні сантиметри території України. Попереду - Білорусь.

Ми попереджали білоруську сторону, що у зв'язку з пандемією ми не попустимо паломників не дивлячись ні на які пісні і танці. І просили білорусів не пропускати паломників через свій КПП. Нас не послухали. Тепер доведеться прибирати...", - резюмував Геращенко.

Як повідомляв УНН, хасиди на кордоні з Україною почали повертатися в Білорусь.

Українські Національні Новини

Суспільство