khamas-na-perehovorakh-pro-zaruchnykiv-vymahaie-vid-izrailiu-prypynyty-poloty-droniv-nad-sektorom-hazy-cnn

ХАМАС на переговорах про заручників вимагає від Ізраїлю припинити польоти дронів над сектором Гази - CNN

 • 1476 переглядiв

ХАМАС вимагає від Ізраїлю припинити польоти розвідувальних безпілотників над сектором Газа

ХАМАС зажадав, щоб Ізраїль припинив польоти безпілотників-розвідників над сектором Гази в межах своєї вимоги до Ізраїлю призупинити свої військові операції в обмін на звільнення заручників, з посиланням на три джерела повідомило CNN 17 листопада, пише УНН

Деталі

Хоча Ізраїль може призупинити свої військові операції на кілька днів, щоб звільнити десятки заручників, джерела припустили, що він навряд чи прийме запит щодо використання безпілотників, оскільки це означатиме втрату відстеження переміщень бойовиків ХАМАС, включаючи будь-які зусилля перемістити заручників у межах сектора Газа.

При цьому вказано, що неясно, чи залишається ця пропозиція на столі переговорів, зважаючи на те, що вони інтенсивно продовжуються.

Пентагон також запускав американські дрони-розвідники над сектором Газа, підтримуючи зусилля Ізраїлю щодо пошуку заручників, серед яких, за оцінками, 10 американців. Офіційні особи США заявили, що американські розвіддані, що збираються, не використовуються для завдання смертоносних ударів.

Сторони переговорів - Ізраїль, ХАМАС та США, за посередництвом Катару між ними - продовжують наполегливо працювати, намагаючись досягти угоди з низки суперечливих питань. За даними джерел, до них входить те, скільки днів триватиме потенційна пауза в бойових діях, та кількість заручників, які будуть звільнені.

За словами джерела, у п'ятницю президент США Джо Байден розмовляв із лідером Катару еміром Тамімом бін Хамадом Аль Тані, і така розмова - уже друга цього тижня. У Катарі пройшли переговори про заручників, у яких взяли участь очільники розвідок Ізраїлю та США.

Очікується, що першими із заручників звільнять жінок і дітей. ХАМАС також вимагає одночасного звільнення жінок і дітей з ізраїльських в'язниць. Інші вимоги, висунуті ХАМАС, - це збільшення допомоги та палива для сектору Газа, кажуть джерела, а також дозвіл палестинцям, які втікали на південь, повернутися на північ анклаву, де тепер контроль у Ізраїлю.

"(Уже) ближче, але ще не завершено", - сказало джерело. Джерела попередили, що немає жодних гарантій на прорив і що до укладення угоди – якщо її буде реалізовано – швидше за все залишилося ще кілька днів.

Юлія Шрамко

Новини Світу