khakery-zruinuvaly-blyzko-40percent-infrastruktury-kyivstaru-prezydent-kompanii

Хакери зруйнували близько 40% інфраструктури "Київстару" - президент компанії

 • 29434 переглядiв

Російська хакерська група атакувала "Київстар", знищивши 40% інфраструктури компанії, що вплинуло на мобільні та фіксовані мережі, про що повідомив президент компанії Олександр Комаров.

Хакерська атака, відповідальність за яку взяло на себе російське угрупування , проти оператора "Київстар" призвела до руйнування близько 40% його інфраструктури. Про це заявив президент компанії Олександр Комаров на заході NV "Україна та світ попереду 2024 року", пише УНН.

Деталі

За словами Комарова, те що трапилося з Київстаром, дуже подібне до того, шо трапилося з Ізраїлем. 

"Щось подібне трапилося з нашою інфраструктурою. 12 грудня о 5 годині ранку почалася масована атака, спрацювали протоколи безпеки", - заявив Макаров.

За його словами, за ті 1,5 години, коли був втрачений контроль над мережею, хакери, "зробили досить багато чого поганого".

 У них було дві цілі. Перша ціль — зруйнувати інфраструктуру якомога сильніше і посіяти хаос. Руйнування інфраструктури вийшло на 40%. Був дуже сильно зруйнований віртуальний прошарок мережі

- зазначив Комаров.

Президент компанії розказав, що радіофіксована мережа в полях покриває десятки тисяч об'єктів, мобільна мережа - 15 тисяч об'єктів, фіксована мережа - 80 тисяч об'єктів по всій Україні. Потім іде транзитна мережа, а потім вже віртуальна IT-мережа, яка керує як послугами, так і корпорацією.

"Найбільший удар був по віртуальному прошарку мережі. Було знищено багато серверів, було затерто багато даних. І все це відновлювалось", - заявив Комаров.

Він зазначив, що "Київстар" буде інвестувати ще більше коштів в кіберзахист.

Нагадаємо

У "Київстарі" заявили, що через технічний збій у мережі виникли проблеми з доступом до мобільного зв’язку та інтернету. Згодом "Київстар" пояснив масштабний збій потужною хакерською атакою.

22 грудня "Київстар" повідомив, що розпочав процедуру компенсації, абонентам, які постраждали від хакерської атаки на оператора мобільного зв'язку минулого тижня.

Тетяна Краєвська

Війна