katerina-gandzyuk-perenesla-vzhe-11-operatsiy-pravozakhisniki

Катерина Гандзюк перенесла вже 11 операцій – правозахисники

 • 11645 переглядiв

КИЇВ. 21 вересня. УНН. Радниця мера Херсона Катерина Гандзюк за 50 днів після замаху на її життя перенесла вже 11 операцій із видалення змертвілих тканин та пересаджування шкіри. Про це Центру інформації про права людини повідомив чоловік потерпілої Сергій Денисов, передає УНН.

Так, одинадцяту операцію провели 18 вересня.

"Скільки ще операцій потрібно, складно сказати, це постійно в процесі обговорення. Адже це складний випадок через таке масивне ураження кислотою", – зазначив Денисов.

Крім того, поки невідомо, чи планується продовжити лікування за кордоном.

"Наразі питання щодо лікування за кордоном важко піднімати, оскільки стан нестабільний, і кожен наступний день починається як новий, з новими змінами, новими проблемами", – розповів чоловік.

Втім, за час лікування вдалося врятувати око, тобто збережено зір. Крім того, вже частково нова шкіра, яка прижилася. Також загальний стан Катерини Гандзюк поліпшився.

"Утім, лікарі все ще не виключають можливі ризики, а відтак і загрозу життю через найменшу інфекцію, яка може завадити лікуванню та видужанню, тому Катерина досі в реанімації. Тобто її стан треба постійно підтримувати", – пояснив Денисов.

Нагадаємо, напад на Катерину Гандзюк стався 31 липня: жінку облили кислотою у Херсоні. Гандзюк зазнала хімічних опіків понад 30% тіла.

Як повідомляв УНН, четверо підозрюваних у нападі на Катерину Гандзюк визнали свою провину. Суд обрав запобіжні заходи п’ятьом підозрюваним у злочині. Водночас іншого підозрюваного, Миколу Новікова, відпустили з-під варти. Органи досудового розслідування припинили кримінальне провадження стосовно нього.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП