katastrofa-mh17-slidchi-proyasnili-rol-bilshosti-zi-100-prichetnikh-do-zbittya-litaka

Катастрофа MH17: слідчі прояснили роль більшості зі 100 причетних до збиття літака

 • 10870 переглядiв

КИЇВ. 24 травня. УНН. Представники об'єднаної слідчої групи (JIT) з розслідування катастрофи рейсу MH17 прояснили роль значної кількості зі 100 осіб, які тим чи іншим способом можуть бути пов'язані зі збиттям авіалайнеру на Донбасі влітку 2014 року. Про це у четвер під час прес-конференції розповів головний прокурор Національної прокуратури Нідерландів Фред Вестербейке, передає УНН.

"28 вересня 2016 року ми повідомляли про групу в складі приблизно 100 осіб, які тим чи іншим способом можуть бути пов'язані з атакою на авіалайнер рейсу МН17. У цій області зроблені великі кроки. Так, все більше прояснюється роль значної кількості цих осіб. Але якщо ми розкриємо осіб, які несуть відповідальність за цю катастрофу, і інших причетних, скільки нам насправді відомо, це зможе завдати шкоди розслідуванню і, в кінцевому підсумку, правосуддю", – заявив Вестербейке.

За його словами, зала суду є єдиним підходящим місцем, в якому прокуратура повинна висловлюватися про звинувачення і докази, зібрані проти конкретних осіб. І, в остаточному підсумку, суд повинен винести свій вердикт.

Нагадаємо, об'єднана слідча група (JIT) з розслідування катастрофи рейсу MH17 визначила, що літак було збито самохідною установкою "Бук", яка належить 53-й бригаді з міста Курська Російської Федерації.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП