karpati-pered-novim-rokom-zamelo-snigom-pid-dva-metri

Карпати перед Новим роком замело снігом під два метри

 • 23468 переглядiв

КИЇВ. 31 грудня. УНН. Українські Карпати засипало снігом, місцями висота снігового покриву сягає 189 сантиметрів. Про це УНН повідомляє з посиланням на дані відділу гідрологічних прогнозів Українського гідрометцентру.

Деталі

На ранок 31 грудня на сніголавинній станції Пожежевська у підніжжі гори Пежижевська, що біля найвищої вершини Карпат Говерли, тримається 2,2 градуса морозу. Висота снігового покриву становить 80-178 см, сніг хуртовинний, нестабільний.

У районі станції Плай на полонині Боржава на Закарпатті намело 61-88 см, сніг свіжий, хуртовинний, добре закріплений, тут -2,8°.

А на сніголавинному посту Драгобрат на Закарпатті температура повітря -2,4°С. Висота снігового покриву тут сягає 189 см.

На горі Піп Іван Чорногірський - одній з найвищих вершин українських Карпат на межі Івано-Франківської та Закарпатської областей - сьогодні вранці було -7°С. Падав сніг, була хуртовина, повідомили на Чорногірському гірському пошуково-рятувальному посту.

Доповнення

В українських Карпатах 31 грудня зберігається значна небезпека сходження лавин - людей закликають не йти у походи на високогір'я. 

Українські Національні Новини

Суспільство