kandidat-v-deputati-mikola-babenko-lyudina-bagatokh-partiy

Кандидат в депутати Микола Бабенко - людина багатьох партій

 • 24924 переглядiв

Оприлюднені політичним силами списки кандидатів в народні депутати в черговий раз підтвердили, що до «корита» продовжують лізти колишні

КИЇВ. 17 липня. УНН. Переобув тапки в повітрі політики відразу змінили політичну орієнтацію і ось ще вчора затяті порошенковци йдуть в Раду під прапорами Зеленського щосили проклинаючи "попередники".

Мова у нас піде про колишнього голову Київської облради Миколу Бабенко. Про нього відомо, як про людину роками перебувають при владі, а ЗМІ не раз і не два писали про нього, як про людину уміє використовувати посаду в своїх інтересах, і інтересах своїх друзів. Зараз він балотується в нардепи від Білої Церкви.

Але в місті про нього говорять не самі упереджено речі. Наприклад, городяни запевняють, що статус учасника бойових дій Бабенко отримав не за те що воював, а нібито просто метнувшись в зону АТО "для галочки".
Бабенко веде активну піаркомпанію, але то тут, то там спливають факти з його біографії, що викликають питання.
А тепер, щоб не бути голослівними, трохи нагадаємо біографію кандидата в депутати. Він народився 17 вересня 1980 року в Кривому Розі, має вищу освіту, на сьогодні є директором ТОВ "Центр Залучення інвестицій" БЦ Інвест "і нібито проживає в Білій Церкві. Суб'єкт висування партія "Біла Церква разом".
Більш ніякої інформації ЦВК про Бабенко не дає. З відкритих джерел нам відомо, що велика частина життя Бабенко пов'язана з підприємницькою діяльністю.

У період 1999 - 2001 рр. він займався бізнесом у сфері мобільного зв'язку. Після чого різко закинув бізнес і два роки був помічником юриста, 2003 - 2005 рр. пов'язані у Бабенко з адвокатською діяльністю в сфері міжнародного приватного права, Європейського податкового права і проблем податкового планування. У 2005-му Микола Бабенко повертається в бізнес і стає співзасновником ТОВ "ОДСК". У 2008-му він засновує ТОВ "Управління дорожньо-будівельної механізацією". А в 2010-му йде в політику і примикає до партії Кличка. Потрапляє в якості депутата до Київської обласної ради, де стає членом комісії з питань бюджету та фінансів. У 2014-му Бабенко стає головою Київської обласної ради. І ось тут потрапляє під пильну увагу журналістів.

"Варто було Бабенко стати головою облради, бізнес його друзів почав масово вигравати мільйонні тендери. Група компаній "Укртепло" фактично окупувала теплопостачання в області через півроку після того, як до влади прийшов Бабенко. Журналісти провели розслідування і розкрили частину корупційних схем. Але це не завадило екс-депутату знову лізти в крісло, на цей раз - народного депутата ", - пишуть ЗМІ .

Зрозумівши, що партія Кличка втрачає рейтинг, він переходить на час в "Народний фронт", а коли бачить, що Петро Порошенко набирає популярність, переходить в БПП. Після двох років керівництва облрадою Бабенко в черговий раз подається в бізнес, зв'язок з яким формально він не втрачав навіть перебуваючи на посаді голови облради.

У 2014-му році в складі БПП Бабенко робив спробу потрапити в Раду, але програв представнику "Свободи" Олександру Марченко, який відомий в місті як власник "Білоцерківського кар'єра".

Цього разу Бабенко почав ретельно готується до виборів. Ще в 2018 році в місцевих ЗМІ почали публікувати імеджівие інтерв'ю. В одному з них Бабенко відзначав, що балотуватися готовий, але ніяк не може вибрати - від якої партії. Але це не дивно, так як на той період партії Порошенко і Тимошенко були на рівних. Коли ж стало ясно, хто фаворит цих виборчих перегонів, то Бабенко взяв явне напрямок в сторону команди Зе !, але офіційно він висунутий все ж від партії "Біла Церква разом". У той же час інтернет кишить оголошеннями акцій протесту від імені команди ЗЕ проти тарифів, діючих чиновників, в загальному будь-якими акціями проти чого-небудь. Їх організовує вже здогадалися хто? Звичайно ж, Микола Бабенко!

Микола Бабенко одружений на Ірині Доманове, пара виховує сина Давида. У відкритих джерелах нам вдалося відшукати лише декларацію про доходи сім'ї за 2014 рік. На той момент Бабенко обіймав посаду голови Київської облради. Тоді його дохід був близько 297 тис. Грн., З них 118 тис. - зарплата, а 179 тис. - дохід від підприємництва. Дохід Ірини Доманове від заняття бізнесом становив трохи більше 288 тис.грн. У власності чиновника було дві земельні ділянки загальною площею 2 тис. Кв. м, будинок - 60 кв. м, квартира - 32 кв. м, інше нерухоме майно - 5 об'єктів. Дружина Бабенко володіла ще однією квартирою на 80 кв.м і двома об'єктами нежитлової нерухомості. З транспортних засобів у Бабенко був БМВ 2008 р.в. і два катка, у Доманове - БМВ 2011 р.в. Погодьтеся, але сума доходів сімейства не дуже в'яжеться з її численним майном .

За Миколою Бабенко на сьогоднішній день числиться вісім компаній. Лісозаготівля, торгівля деревиною, організація виставок, будівельні роботи - все це сфери діяльності компаній.

Незважаючи на те, що Бабенко - цілком успішний бізнесмен, на його рахунках, згідно все тієї ж декларації, в українських банках практично порожньо.

ЗМІ також пов'язують Бабенко з Василем Хмельницьким. Серед його активів - аеропорт "Київ", Unit.City і компанія UDP, яка реалізувала проекти "Новопечерські липки", "Паркове містечко" і Ocean Plaza, а також сотні гектарів землі в межах Києва. Подейкують, у нього є інтереси і в Білій Церкві.

Українські Національні Новини

Політика