kanada-dopomozhe-z-ukomplektuvannyam-ukrayinskikh-ryatuvalnikiv

Канада допоможе з укомплектуванням бригад українських рятувальників

 • 13093 переглядiв

КИЇВ. 11 лютого. УНН. Протягом двох років у підрозділи Держслужби надзвичайних ситуацій надійшло понад 10 тон протипожежного обладнання та оснащення від Канади, яка й надалі планує надавати Україні матеріально-технічну підтримку. Про це повідомив перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий сьогодні під час зустрічі з послом Канади в України Романом Ващуком, передає УНН з посиланням на прес-службу МВС України.

"Канада – постійний партнер МВС. Ми співпрацюємо у напрямках розвитку Національної поліції, Нацгварії, Держслужби з надзвичайних ситуацій. Дякую канадському уряду за принципову позицію та підтримку України", - сказав перший заступник міністра.

Він зазначив, що одним зі спільних проектів є програма "Пожежники з допомогою Україні" (Firefighter Aid Ukraine).

"Протягом двох років у рамках цієї програми наші підрозділи ДСНС отримали понад 10 тон протипожежного обладнання та оснащення, протипожежне авто. У подальшому заплановане укомплектування регіональних управлінь і добровільних пожежних бригад комплектами особистого захисного одягу та обладнанням", - зазначив Яровий.

В свою чергу Ващук відзначив досягнення МВС на шляху реформування служби цивільного захисту.

"Наразі ми намагаємося отримати краще розуміння потреб у кожній області, продумати логістику та деталі місії. Нам необхідно, щоб кожен регіон отримав саме те, в чому є потреба", - повідомив він.

Нагадаємо, минулого року керівники відповідних відомств України і Канади підписали договір про співробітництво у сфері протидії терроризму і загрозам міжнародній та національній безпеці.

Українські Національні Новини

Політика