izrayil-poprosiv-ukrayinu-vidati-ogranizatora-mizhnarodnogo-narkokartelyu

Ізраїль попросив Україну видати огранізатора міжнародного наркокартелю

 • 10100 переглядiв

КИЇВ. 18 квітня. УНН. Правоохоронці Ізраїлю надіслали запит до прокуратури Києва з проханням видати зловмисника, якого розшукують за організацію потужного міжнародного наркокартелю. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Києва, передає УНН.

"Відділом міжнародного співробітництва прокуратури міста Києва опрацьовано запит від компетентних органів Держави Ізраїль про видачу громадянина США та Держави Ізраїль, який перебував у міжнародному розшуку та був затриманий у Києві в березні поточного року", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, громадянин, що має подвійно громадянство, розшукується компетентними органами Держави Ізраїль за обвинуваченнями у керуванні потужною злочинною організацією, що налагодила масовий збут наркотичних речовин з використанням популярних месенджерів та соціальних мереж, втягненні неповнолітніх до використання небезпечних наркотиків та участі у інших злочинах, вчинюваних злочинною організацією.

Злочини є екстрадиційними та строк давності притягнення до кримінальної відповідальності за їх вчинення не закінчився.

"Оскільки вказана особа перебуває у міжнародному розшуку та може в подальшому переховуватись від правосуддя, прокуратурою встановлено достатньо підстав для звернення до суду з клопотанням про застосування до затриманого екстрадиційного арешту строком на 60 діб до вирішення питання щодо його екстрадиції на запит компетентних органів Держави Ізраїль", - додали у прокуратурі.

Наразі вказане клопотання у повному обсязі підтримано Шевченківським районним судом міста Києва.

Нагадаємо, на Київщині затримали іноземця зі 100 кг героїну.

Як повідомляв УНН, У Києві затримали групу осіб за збут наркотиків через Telegram і WhatsApp.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП